Έτοιμες οι ΗΠΑ για κυρώσεις στην Τουρκία – Οργισμένη απάντηση της Άγκυρας

Ενδέχεται να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα λέει το Reuters

Must Read

Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία είναι οι ΗΠΑ, για την απόκτηση των ρωσικών S-400, δήλωσαν αποκλειστικά στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος. «Θα γυρίσουν μπούμερανγκ», απαντά Τούρκος αξιωματούχος.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση, η οποία έχει ήδη εξοργίσει την Άγκυρα φέρεται ότι θα περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κυρώσεις θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.

«Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές» η τουρκική απάντηση

«Αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων», δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος για το θέμα του Reuters.

«Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις. Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This