Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Έτοιμες οι ΗΠΑ για κυρώσεις στην Τουρκία – Οργισμένη απάντηση της Άγκυρας

Ενδέχεται να ανακοινωθούν από μέρα σε μέρα λέει το Reuters

Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία είναι οι ΗΠΑ, για την απόκτηση των ρωσικών S-400, δήλωσαν αποκλειστικά στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων, με γνώση του θέματος. «Θα γυρίσουν μπούμερανγκ», απαντά Τούρκος αξιωματούχος.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση, η οποία έχει ήδη εξοργίσει την Άγκυρα φέρεται ότι θα περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και ενδέχεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, ανέφεραν οι πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κυρώσεις θα στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ, σημείωσαν οι πηγές.

«Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές» η τουρκική απάντηση

«Αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων», δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος για το θέμα του Reuters.

«Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις. Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ