FBI: «Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις αξιωματούχων της υπηρεσίας σε υφισταμένες τους!

Έρευνα του Associated Press έφερε στο φως τουλάχιστον έξι υποθέσεις που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια

Must Read

Έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press φέρνει στο φως τουλάχιστον έξι διαφορετικές υποθέσεις σεξουαλικών παραπτωμάτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του FBI, που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων καταγγελιών που έγιναν αυτή την εβδομάδα.

Υποδιευθυντής του FBI πήρε σύνταξη αφού κατηγορήθηκε ότι σε κατάσταση μέθης «έβαλε χέρι» σε υφισταμένη του, που στρίμωξε σε σκάλες. Άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας έφυγε, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά οκτώ υπαλλήλους, ενώ ένα άλλο «πήρε πόδι», όταν κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε νεαρή υπάλληλο για να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Όλοι οι καταγγελλόμενοι φαίνεται ότι δεν είχαν πειθαρχικές ποινές και σιωπηρά πήραν μεταθέσεις ή πήραν σύνταξη, κρατώντας έτσι αλώβητα τα οικονομικά τους προνόμια, ακόμα και όταν οι ένορκες διοικητικές έρευνες έδειχναν ότι υπήρχε βάση στις καταγγελίες που αντιμετώπιζαν.

Διαταραχή μετατραυματικού στρες

«Τα κρύβουν κάτω από το χαλί», δηλώνει πρώην αναλύτρια του FBI που υποστηρίζει σε αγωγή που έχει καταθέσει, ότι ο ειδικός πράκτορας που επέβλεπε τη δουλειά της τής έγλειψε το πρόσωπο και της έβαλε χέρι κατά το αποχαιρετιστήριο πάρτι ενός συναδέλφου τους, το 2017. Αυτό την έκανε να παρατήσει τη δουλειά της στην υπηρεσία, ενώ διαγνώστηκε και με διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Σημειώνεται από το ρεπορτάζ ότι στην καταμέτρηση των περιστατικών δεν συμπεριλαμβάνεται ο όλο και υψηλότερος αριθμός υψηλόβαθμων στελεχών του FBI που δεν έχουν αναφέρει τις ερωτικές τους σχέσεις με υφιστάμενες τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα στοιχεία θορύβησαν το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς και διάφορες ομάδες που ζητούν την προστασία των γυναικών που κάνουν τις καταγγελίες, αλλά και τη διενέργεια έρευνας από ανεξάρτητη Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This