Lockdown 5 εβδομάδων στην Ολλανδία, απαγόρευση κυκλοφορίας από την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Τουρκία

Διάγγελμα Ρούτε εν μέσω διαδηλώσεων

Must Read

Τα αυστηρότερα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ολλανδία από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Έτσι λοιπόν, καραντίνα πέντε εβδομάδων θα τεθεί σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Η Ολλανδία θα κλείσει για πέντε εβδομάδες», δήλωσε ο Ρούτε σε τηλεοπτικό διάγγελμα  από την έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη, μπροστά στην οποία είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, οι οποίοι «σκέπαζαν» με φωνές και σφυρίγματα το διάγγελμα του Ρούτε.

Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, θα κλείσουν από αύριο Τρίτη, ενώ τα σχολεία θα κλείσουν από την Τετάρτη. Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες θεαμάτων και τα γυμναστήρια, όπως και οι ζωολογικοί κήποι, θα κλείσουν, επίσης, διευκρίνισε ο ίδιος.

«Κατανοούμε τη σοβαρότητα των αποφάσεών μας, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απλή γρίπη, όπως πιστεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω μας», σχολίασε σε αυστηρό ύφος, αναφερόμενος στους διαδηλωτές.

Ο Ρούτε συνέστησε στους Ολλανδούς να μείνουν στα σπίτια τους και να υποδέχονται το πολύ δύο πρόσωπα την ημέρα, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιανουαρίου. Μια εξαίρεση προβλέπεται για τρεις ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα, όταν θα επιτρέπονται τρεις ενήλικες επισκέπτες.

«Όσο λιγότερες επαφές έχουμε, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Και ναι, η κατάσταση θα βελτιωθεί«, επεσήμανε.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων καταγράφει σημαντική αύξηση στη χώρα και ο αριθμός των θανάτων πέρασε το όριο των 10.000.

Το γραφείο του πρωθυπουργού χρησιμοποιείται συνήθως για τις σημαντικότερες ανακοινώσεις. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η πλειονότητα των μέτρων έχει ανακοινωθεί από μια απλή αίθουσα για συνεντεύξεις τύπου.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα αυστηρότερα από την αρχή της πανδημίας. Τον Μάρτιο, η Ολλανδία είχε εφαρμόσει μια καραντίνα που προέβλεπε κλειστά σχολεία, αλλά ανοικτά καταστήματα.

Καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας για 4 ημέρες στην Τουρκία

Η Τουρκία θα επιβάλει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για 4 ημέρες από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρίσκεται ήδη σε ισχύ στην Τουρκία τα Σαββατοκύριακα, από τα τέλη Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβλήθηκαν μπροστά στην αύξηση των μολύνσεων Covid-19 στη χώρα.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε πως αυτά τα μέτρα έχουν ήδη αρχίσει να καρποφορούν με μια πτώση του αριθμού των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. «Για να παγιώσουμε τα καλά αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί αδιαλείπτως από την 31η Δεκεμβρίου στις 21.00 έως τις 4 Ιανουαρίου στις 05.00», εξήγησε.

Η Τουρκία έχει καταγράψει περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 16.600 θανάτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This