Τρίτη 15/6/2021

Ανελέητο γλείψιμο της Τουρκίας στο Ισραήλ για να παρακάμψει τις κυρώσεις!

Οι ισραηλινοί, όμως, δεν τρώνε κουτόχορτο...

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία δεν έχει προηγούμενο!

Τουρκικά ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον Ερντογάν, αρχίζουν και κάνουν λόγο ακόμα και για «διάλυση» του Ιράν! Ανακαλύπτουν πάλι κυριαρχικά δικαιώματα του τουρκικού έθνους στο έδαφος του Ιράν, και δίνουν την εντύπωση ότι η Τουρκία θα ανοίξει νέο πολεμικό μέτωπο με τη γειτονική χώρα.

Ο λόγος είναι η κλασική, ασπόνδυλη διπλωματία της Τουρκίας. Πιστεύουν ότι, προαναγγέλλοντας ακόμα και πολεμικό μέτωπο με το Ιράν, θα κάμψουν την εχθρική στάση του Ισραήλ απέναντι στην Τουρκία, με σκοπό να τους βοηθήσει ως προμηθευτής, μέσω των πανίσχυρων ισραηλινών εταιρειών, να παρακάμψουν τις κυρώσεις απόκτησης πολεμικού υλικού, μετά και την απόφαση των ΗΠΑ που δεν παρεμποδίζει ο Τραμπ.

Αφιέρωμα τουρκικού καναλιού που αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα του Ιράν!

Φυσικά, οι ισραηλινοί δεν τρώνε κουτόχορτο, ειδικά μετά την πλήρη ανατροπή των δεδομένων στη Μέση Ανατολή και την προσέγγιση με Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και, φυσικά, Ελλάδα και Κύπρο. Το μόνο που θα καταφέρει ο Ερντογάν, είναι να ανοίξει και μέτωπο με το Ιράν που του εξασφαλίζει δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος, αλλά έχει και… πολλά ράμματα για τη γούνα του, προσωπικά, όπως και για την οικογένειά του!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ