Η «ιχνηλάτηση» του Μακρόν δημιουργεί ντόμινο απομονώσεων εντός κι εκτός Γαλλίας!

Στέλνει στον... πάγκο πολύ κόσμο ο Μακρόν

Must Read

Η είδηση ότι ο Εμανουέλ Μακρόν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση, καθώς την εβδομάδα που πέρασε οι επαφές του Γάλλου Προέδρου ήταν πολλές, με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή και του Έλληνα Πρωθυπουργού. 

Η γαλλική προεδρία επεσήμανε ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η ομάδα του προσπαθούν να προσδιορίσουν πού μπορεί να κόλλησε τον ιό. Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα», διευκρίνισε το γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στην COVID-19 προχθές, Τρίτη, προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.

Οι επαφές και το ντόμινο

Το πρόγραμμά του την περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε επίσης ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, γεύμα αυτή την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Έκανε και χειραψία με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ήδη ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που ήρθε σε επαφή με τον Μακρόν, τίθεται σε απομόνωση, «αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας», ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί του. Ως εκ τούτου δεν θα μεταβεί στη Γερουσία, όπου αναμενόταν να παρουσιάσει σήμερα την εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης.

Μια άλλη επαφή του Μακρόν, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν απομονώθηκε επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας του Σώματος. Το ίδιο έκανε και Νταμιέν Αμπάντ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Εθνοσυνέλευση, αλλά και ο γενικός γραμματέας του Elysee, Αλέξις Κόλερ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε επίσης σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ: «Ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του και θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση, επειδή έχει έρθει σε επαφή με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σάντσεθ και Μακρόν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι. Ο Σάντσεθ, η σύζυγος του οποίου είχε μολυνθεί από covid-19 τον Μάρτιο, θα υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This