Η γαλλική προεδρία «δίνει» τη Σύνοδο Κορυφής ως… ένοχο για τον κορωνοϊό του Μακρόν

Πολλοί ηγέτες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν σε απομόνωση ως προφύλαξη, παρά τα αρνητικά τους τεστ...

Must Read

Είναι «πολύ πιθανόν» ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος τέθηκε σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων και συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως. Μάλιστα, μίλησε και μέσω βιντεοδιάσκεψης σε συνέδριο για τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ είχε συνομιλία και με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών. Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι και μάσκα προσώπου.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από όσους ήρθαν σε επαφή με τον Μακρόν είχαν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ τους μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα, ορισμένοι ηγέτες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν σε απομόνωση ως προφύλαξη.

Μεταξύ εκείνων που αυτοαπομονώνονται έχοντας συναντήσει τον Μακρόν αυτήν την εβδομάδα είναι:

ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκούρια, ο Μιχόλ Μάρτιν Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας (αρνητικό τεστ αλλά περιορίζει τις επαφές του εν αναμονή το δεύτερου τεστ), ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα που ακύρωσε όλα τα επίσημα ταξίδια και απομονώθηκε ενώ περιμένει τα αποτελέσματα των τεστ, ο Αλεξάντερ Ντε Κρο Πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Ξαβιέ Μπετέλ Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ και ο κοινοβουλευτικός ομιλητής, Ρίτσαρντ Φεράντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This