Έκλεισε η αποθήκη της Amazon στο Νιου Τζέρσι λόγω αύξησης κρουσμάτων στο προσωπικό

Έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Must Read

Στo κλείσιμο μια από των αποθηκών της στο Νιου Τζέρσι προχώρησε  η Amazon.com Inc την Κυριακή έως τις 26 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους, έπειτα από αύξηση των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που νοσεί.

Σε ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters, εκπρόσωπος της Ammazon σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μέσω του δικού μας εσωτερικού προγράμματος εξετάσεων για την COVID-19, εντοπίσαμε μια αύξηση στον αριθμό των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων στην εγκατάστασή μας PNE5 στο βόρειο Νιου Τζέρσι και προληπτικά κλείσαμε την εγκατάσταση ως τις 26 Δεκεμβρίου δείχνοντας τη μέγιστη προσοχή».

Η Amazon ωστόσο, εκτιμά ότι με την απόφαση αυτή δεν θα υπάρξει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ή στις παραδόσεις.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις βάρδιες που θα χάσουν λόγω κλεισίματος.

Τον Οκτώβριο η Amazon είχε ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 19.000 από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής στις ΗΠΑ προσβλήθηκαν φέτος από τον νέο κορωνοϊό, ήτοι το 1,44% του συνόλου τους, έπειτα από αίτημα συνηγόρων των εργαζομένων που είχαν επικρίνει την αντίδραση της εταιρείας στην πανδημία της COVID-19.

Μέλη του προσωπικού, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και συνδικάτα είχαν δηλώσει ότι η Amazon θέτει την υγεία των εργαζομένων της σε κίνδυνο κρατώντας ανοιχτές τις αποθήκες της στη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα επεκτείνει σε 50.000 τον αριθμό των εργαζομένων της στις ΗΠΑ που θα υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό καθημερινά ως τον Νοέμβριο αυξάνοντας τις δυνατότητες εσωτερικού προγράμματός της εξετάσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This