Τρίτη 11/5/2021

Ο επικεφαλής της Interpol προειδοποιεί: «”Υγρός χρυσός” για τους εγκληματίες τα εμβόλια κατά της πανδημίας Covid-19»

Αναμένονται κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες, αλλά και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων

«Δραματική» αύξηση της εγκληματικότητας κατά την διανομή των δόσεων των εμβολίων κατά της πανδημίας Covid-19, που έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποιες χώρες, «βλέπει» ο επικεφαλής της Interpol, Γιούργκεν Στοκ!

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Interpol, σε σημερινές δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» προειδοποίησε ότι αναμένει «με την διανομή των εμβολίων, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί με δραματικό τρόπο, καθώς, για το οργανωμένο έγκλημα τα εμβόλια θα είναι σαν “υγρός χρυσός”». «Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αναμένεται μια αύξηση της διαφθοράς «προκειμένου να προμηθευτεί κάποιος πιο γρήγορα το πολύτιμο εμβόλιο».

Ένα πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19, αυτό των Pfizer/BioNTech, έχει ήδη εγκριθεί σε 16 χώρες, ενώ, κατόπιν της έγκρισης της κυκλοφορίας του εν λόγω εμβολίου και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ε.Ε. θα μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από την Κυριακή.

Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την διανομή των δόσεων του εμβολίου, οι οποίες θα φυλάσσονται σε απόρρητες τοποθεσίες. Ορισμένοι εκφράζουν, επίσης, φόβο για επιχειρήσεις δολιοφθοράς από ανθρώπους που τάσσονται κατά των εμβολίων.

(φωτό: αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ