Τρίτη 15/6/2021

«Μάννα εξ ουρανού» για τον Ερντογάν: Ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα χρυσού στη βορειοδυτική Τουρκία!

Το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε αξίζει 6 δισεκατομμύρια δολάρια με τις τρέχουσες τιμές!

Η εταιρεία παρασκευής λιπασμάτων Gübretaş ανακάλυψε κοίτασμα 3,5 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού σε μια περιοχή εξόρυξης στη βορειοδυτική επαρχία Μπιλετζίκ της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Gübretaş, Fahrettin Poyraz, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των Αγροτικών Πιστωτικών Συνεταιρισμών της Τουρκίας (TTKK), δήλωσε στο Anadolu ότι το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αξίζει 6 δισεκατομμύρια δολάρια με τις τρέχουσες τιμές!

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι εθνικό ζήτημα», είπε ο Poyraz. «Γνωρίζουμε την ευαισθησία του Προέδρου μας για μια εθνική οικονομία. Εμείς ως Gübretaş και TTKK θα κάνουμε ό,τι μας αναλογεί».

Από τα 3,5 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού, οι 1,92 εκατομμύρια ουγγιές είναι επιβεβαιωμένα αποθέματα έτοιμα να εξαχθούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας. Είναι πιθανό το ορυχείο χρυσού να είναι το πιο πυκνό στην Τουρκία και μεταξύ των πέντε πρώτων στον κόσμο, δήλωσε ο Poyraz.

Η Gübretaş σχεδιάζει να εξαγάγει την πρώτη παρτίδα χρυσού εντός δύο ετών.

Ο Poyraz είπε ότι η περιοχή εξόρυξης στην πόλη Söğüt της επαρχίας Bilecik είχε ανατεθεί στην Koza Gold για λειτουργία το 2008, αλλά η Gübretaş κινήθηκε αργότερα για να ακυρώσει τη σύμβαση όταν η εταιρεία απέτυχε να τηρήσει τις ευθύνες της. Τα δικαστήρια επέστρεψαν όλα τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη γη στην εταιρεία λιπασμάτων στα τέλη του 2019.

Η Koza Gold είχε υπαχθεί (αναγκαστικά) στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων Ταμιευτηρίου (TMSF) της Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, για φερόμενες συνδέσεις με τον Fethullah Gülen, ο οποίος κατηγορείται από τον Ερντογάν ως είναι υπεύθυνος για την οργάνωσή του. Η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ περίπου 1.000 άλλων που κατασχέθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ