Σάββατο 8/5/2021

Habemus -ιστορική- συμφωνία Βρετανίας-Ευρώπης!

Επιτέλους στο «παρά 5’» έκλεισε η εμπορική συμφωνία Ευρώπης-Βρετανίας για το Brexit. Με έκτακτα δελτία τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μέσω twitter ανακοίνωσαν το σημαντικό αυτό γεγονός.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε:

«Θα συνεχίσουμε την συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας και των μεταφορών. Επιπλέον, στο στο προϋπολογισμό της ΕΕ περιλαμβάνεται ποσό που θα δοθεί σε επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το Brexit. Σε μια στιγμή κρίσης πρέπει να τραβάμε τον άλλον επάνω και όχι να στον σπρώχνουμε για να πέσει. Εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε ένα.

Σήμερα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, καθώς φτάσαμε σε μια συμφωνία έπειτα από καιρό. Άξιζε να αγωνιστούμε για αυτήν τη συμφωνία. Έχουμε τώρα μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα προστατεύσει τα συμφέροντά μας στην ΕΕ, θα διασφαλίσει θεμιτό ανταγωνισμό και θα παρέχει προβλεψιμότητα για τις αλιευτικές μας κοινότητες.

Η Ευρώπη προχωρά τώρα».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι το «σύντομο χρονικό διάστημα» διαπραγμάτευσης της συμφωνίας ήταν «άνευ προηγουμένου όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής και την πολυπλοκότητά του».

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέρος αυτής της ευρωπαϊκής ενότητας», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ