Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στάθηκαν η αφορμή για το γάμο του Τζορτζ Κλούνεϊ με την Αμάλ Αλαμουντίν

Πώς το ζήτημα των Μαρμάρων οδήγησε στον γάμο το σταρ του Χόλιγουντ με την γνωστή δικηγόρο

Must Read

Στην Ελλάδα και στα Μάρμαρα του Παρθενώνα οφείλει ο Τζορτζ Κλούνεϊ τον γάμο του με την Αμάλ και τα δίδυμα παιδιά που απέκτησαν. Το γεγονός αυτό παραδέχτηκε ο ίδιος ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στον «Guardian», τονίζοντας πόσο κομβική αποδείχτηκε για το μέλλον του η ενημέρωση που του έκανε για τα Μάρμαρα η Αμάλ σε δείπνο τους.

Ο σταρ του Χόλιγουντ επανέλαβε στη βρετανική εφημερίδα την ιστορία που άρχισε με τη δήλωσή του στη Γερμανία το 2014, ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Σύντομα ακολούθησε η απάντηση του τότε δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τον παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ, διότι «ήθελε να κλέψει τα έργα τέχνης της
Βρετανίας».

Είχε βγει στα κρυφά ραντεβού

Για πρώτη φορά o 59χρονος ηθοποιός αποκάλυψε στον «Guardian» ότι όταν ο Τζόνσον έκανε την προσβλητική δήλωση, ο ίδιος βρισκόταν στη Βρετανία και είχε βγει στα κρυφά ραντεβού με την Αμάλ. «Ηταν υπέροχο για εμένα, γιατί η Αμάλ και εγώ βγαίναμε στα κρυφά ραντεβού. Γινόταν ντόρος για αυτό που είχα πει και συναντήθηκα με την Αμάλ για δείπνο εκείνο το βράδυ» διηγήθηκε ο Αμερικανός σταρ. «Ξέρεις ότι έχω δουλέψει σε αυτή την υπόθεση;» τον ρώτησε η Αμάλ, η οποία ως δικηγόρος είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Και όπως λέει ο Κλούνεϊ, η Αμάλ συνέχισε ακάθεκτη λέγοντάς του τι έπρεπε να πει την επόμενη φορά που θα μιλούσε για το θέμα. «Μου ανέφερε όλα τα ιστορικά στοιχεία και τις εκθέσεις της UNESCO, γιατί γνώριζε τα πάντα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτή η συζήτηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, με αφορμή τη φραστική επίθεση του Τζόνσον, τους έκανε να δεθούν περισσότερο μεταξύ τους. «Δηλαδή κατά κάποιον τρόπο χρωστάς τα πάντα, τον γάμο σου, τα παιδιά σου, στον Τζόνσον» είπε ο δημοσιογράφος στον Κλούνεϊ και εκείνος απάντησε γελώντας: «Εχεις δίκιο, θα του στείλω ευχαριστήρια επιστολή και μια… χτένα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This