Εξαπλώνεται στην Ευρώπη το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού – Κρούσματα και στο Ισραήλ

Ασυμπτωματικοί παραμένουν οι περισσότεροι ασθενείς

Must Read

Στον Καναδά, στην Γαλλία, στην Σουηδία, στο Ισραήλ, στην Ισπανία και στην Ιρλανδία έχει ήδη ταξιδέψει τις τελευταίες ώρες ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός, φαινόμενο που παρατηρήθηκε αρχικά στην Βρετανία.

Συγκεκριμένα, στον Καναδά εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, όπως έκαναν γνωστό οι υγειονομικές αρχές του Οντάριο. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από το Ντέραμ, το οποίο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα, ούτε είχε επαφές με άτομα υψηλού κινδύνου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της περιφέρειας αυτής. Και οι δύο τέθηκαν σε απομόνωση.

Ο μεταλλαγμένος ιός «έφτασε» σε Γαλλία και Ιρλανδία

Κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην γαλλική πόλη Τουρς, από έναν Γάλλο, που κατοικεί μόνιμα στη Βρετανία. Πρόκειται για πρόσωπο που είναι ασυμπτωματικό και έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Ο άνδρας αφού έφθασε στην Γαλλία από το Λονδίνο στις 19η Δεκεμβρίου, υποβλήθηκε σε εξέταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο και διαγνώστηκε θετικός στο μεταλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως πρόκειται για την «πρώτη μόλυνση» που επιβεβαιώνεται επίσημα.

Αλλά και η Ιρλανδία επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορεί στη χώρα η ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του κορωνοϊού«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εντοπίσαμε τη νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2» αφού το Εθνικό Εργαστήριο Ιολογίας του Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ του Δουβλίνου ανέλυσε το γονιδίωμά του, ανέφερε ο αρχίατρος Τόνι Χόλοχαν.

Κρούσμα και στην Σουηδία

Η μετάλλαξη του ιού «χτύπησε» την πόρτα και στην Σουηδία. Πρόκειται για ένα μεμονωμένο κρούσμα σε έναν άνθρωπο που ταξίδεψε πρόσφατα από τη Βρετανία στη Σουηδία, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας.

«Δεν ήταν κάτι αναπάντεχο. Ξέρουμε ότι αυτή η παραλλαγή κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο και μεμονωμένα κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», εξήγησε η Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ, υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας στη Σουηδία.

Τέσσερα κρούσματα και στην Ισπανία

Χθες, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού. Πρόκειται για πρόσωπα που έφτασαν πρόσφατα από τη Βρετανία ή είχαν στενές επαφές με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή. Ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή ενός νεαρού που έφτασε στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη. Πιστεύεται ότι και ο νεαρός έχει μολυνθεί, όμως οι αρχές περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ για να επιβεβαιώσουν την εικασία τους.

Το τέταρτο κρούσμα είναι ένας άνδρας που έφτασε στη Μαδρίτη στις 20 Δεκεμβρίου, με άλλη πτήση. «Οι ασθενείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ξέρουμε ότι αυτό το στέλεχος μεταδίδεται ευκολότερα, αλλά δεν προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα», εξήγησε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Κρούσμα μετάλλαξης του κορωνοϊού και στο Ισραήλ

Το Ισραήλ με τη σειρά του, εντόπισε τέσσερα κρούσματα της νέας, πιο μολυσματικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα τρία από τα κρούσματα κορωνοϊού αφορούν σε πρόσωπα που επέστρεψαν στο Ισραήλ από την Αγγλία και τα οποία έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο. Όσον αφορά στο τέταρτο κρούσμα,  συνεχίζεται η διερεύνηση από τις υγειονομικές Αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This