Τετάρτη 23/6/2021

Οι Βρετανοί ενέκριναν και το εμβόλιο της AstraZeneca

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού.

Η έγκριση αυτή (η πρώτη παγκοσμίως για το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού,) σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή και θα οδηγήσει σε μαζική επέκταση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποσκοπεί στην επαναφορά της ζωής στο κανονικό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca – αρκετές για τον εμβολιασμό 50 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αν και έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στη Βρετανία, το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του εμβολιασμού, καθώς είναι φθηνό και εύκολο στη μαζική παραγωγή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ