«Ναι» στην AstraZeneca και από Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ

Τρεις πλέον οι χώρες που έδωσαν έγκριση

Must Read

Η Αργεντινή έδωσε άδεια για την «κατεπείγουσα» χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το οποίο ανέπτυξαν η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μερικές ώρες αφότου έλαβε πράσινο φως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Η άδεια «κατεπείγουσας» χρήσης έχει διάρκεια ενός έτους, διευκρίνισε ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων της Αργεντινής. «Το προϊόν παρουσιάζει αποδεκτή ισορροπία οφέλους-κινδύνου, κάτι που επιτρέπει την εγγραφή του στον κατάλογο των εμβολίων η χρήση των οποίων επιτρέπεται εκτάκτως», εξήγησε ο οργανισμός.

Η Αργεντινή και το Μεξικό έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες για την παραγωγή δόσεων του εμβολίου που θα διανεμηθούν στη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται στην Αργεντινή, μετά το Sputnik V (Ρωσία) και αυτό των Pfizer/BioNTech (ΗΠΑ/Γερμανία).

Η Αργεντινή έχει καταγράψει πάνω από 43.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, επί συνόλου 1,6 εκατομμυρίου κρουσμάτων.

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου και στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε άδεια για τη χορήγηση του εμβολίου και διευκρίνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία διανομής του.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής μετρά μέχρι τώρα στάδιο πάνω από 1.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 46.000 κρουσμάτων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This