Τρίτη 3/8/2021

«Ναι» στην AstraZeneca και από Αργεντινή, Ελ Σαλβαδόρ

Τρεις πλέον οι χώρες που έδωσαν έγκριση

Η Αργεντινή έδωσε άδεια για την «κατεπείγουσα» χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το οποίο ανέπτυξαν η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μερικές ώρες αφότου έλαβε πράσινο φως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Η άδεια «κατεπείγουσας» χρήσης έχει διάρκεια ενός έτους, διευκρίνισε ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων της Αργεντινής. «Το προϊόν παρουσιάζει αποδεκτή ισορροπία οφέλους-κινδύνου, κάτι που επιτρέπει την εγγραφή του στον κατάλογο των εμβολίων η χρήση των οποίων επιτρέπεται εκτάκτως», εξήγησε ο οργανισμός.

Η Αργεντινή και το Μεξικό έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες για την παραγωγή δόσεων του εμβολίου που θα διανεμηθούν στη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται στην Αργεντινή, μετά το Sputnik V (Ρωσία) και αυτό των Pfizer/BioNTech (ΗΠΑ/Γερμανία).

Η Αργεντινή έχει καταγράψει πάνω από 43.000 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, επί συνόλου 1,6 εκατομμυρίου κρουσμάτων.

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου και στο Ελ Σαλβαδόρ

Ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε άδεια για τη χορήγηση του εμβολίου και διευκρίνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία διανομής του.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής μετρά μέχρι τώρα στάδιο πάνω από 1.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 46.000 κρουσμάτων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ