Πέμπτη 5/8/2021

Κλείνουν για δύο εβδομάδες όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο λόγω ταχείας διασποράς του κορωνοϊού

Λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να κλείσει όλα τα δημοτικά σχολεία στην πρωτεύουσα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την ταχεία διασπορά του πιο μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού.

Το βρετανικό υπουργείο παιδείας είχε σχέδιο που προέβλεπε την καθυστέρηση του ανοίγματος των γυμνασίων-λυκείων, αλλά το άνοιγμα των περισσότερων δημοτικών σχολείων για τα παιδιά κάτω των 11 ετών την επόμενη εβδομάδα, μετά το τέλος των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Μόνο στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας, τα σχολεία αναμενόταν να μείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές σε περιοχές όπου τα σχολεία επρόκειτο να ξανανοίξουν, διαμαρτυρήθηκαν.

«Η κυβέρνηση τελικά λογικεύτηκε κι έκανε στροφή 180 μοιρών. Όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο θα αντιμετωπιστούν το ίδιο. Είναι η σωστή απόφαση…», έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ