Παρασκευή 30/7/2021

Το φερέφωνο του Ερντογάν στην Κύπρο προειδοποιεί τον Αναστασιάδη: «Να μην κυνηγά όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα»

Μοναδική αποδεκτή λύση για τον Τατάρ και την Τουρκία στην Κύπρο, είναι η λύση των δύο κρατών.

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε μια ακόμη προκλητική ανακοίνωσή του, κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη «να μην κυνηγά όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα» αναφορικά με το Κυπριακό και «να ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις για διάλογο».

Απαντώντας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναφορά του στο Κυπριακό, η μαριονέτα του Ερντογάν είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης ήταν υπέρ της λύσης των δύο κρατών*, αλλά «υπό τις πιέσεις της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και άλλων αναγκάζεται να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές».

Μάλιστα, ο Τατάρ αφού έκανε μια προπαγανδιστική «ιστορική» αναφορά στην «καταπίεση» των Τουρκοκυπρίων και την «καταπάτηση των δικαιωμάτων τους», κατέληξε στο ότι μοναδική αποδεκτή λύση για τον ίδιο και την Τουρκία στην Κύπρο, είναι η λύση των δύο κρατών.

«Τα γεγονότα της Κύπρου, οι εμπειρίες και η ελληνο-κυπριακή νοοτροπία είναι προφανή. Σύμφωνα με αυτήν τη συνεχιζόμενη νοοτροπία, η Κύπρος είναι ελληνικό νησί, ο τουρκοκυπριακός λαός είναι μειονότητα, δεν έχει λόγο στην πολιτική ισότητα και την κρατική διοίκηση. Ο κύριος λόγος για την αποτυχία των διαπραγματευτικών διαδικασιών που συνεχίζονται από το 1968 είναι η συνεχιζόμενη ελληνο-κυπριακή νοοτροπία».

Και κατέληξε με ευχή για δύο κράτη: «Ζητάμε τη λύση δύο κυρίαρχων κρατών για την ύπαρξη του κράτους μας, την κυριαρχία, την ελευθερία και την ασφάλεια του λαού μας. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι. Η έκκλησή μου προς τον Έλληνα Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι να μην επιδιώκει όνειρα που δεν θα γίνουν πραγματικότητα και να ανταποκριθεί θετικά στις εκκλήσεις μας για διάλογο. Η επιθυμία και ευχή μου είναι να καταλήξουμε σε μια κυρίαρχη λύση δύο κρατών το 2021».

*Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομου Β’
υποστήριξε ότι σε επανειλημμένες συζητήσεις που είχε παλαιότερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστήριζε την προοπτική της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο. Κάτι που διέψευσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ