ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗ Βρετανία αποφάσισε να μην εκδώσει τον mr. WikiLeaks στις ΗΠΑ για να μην... αυτοκτονήσει!

Η Βρετανία αποφάσισε να μην εκδώσει τον mr. WikiLeaks στις ΗΠΑ για να μην… αυτοκτονήσει!

Οι κατηγορίες είναι οτι αποκάλυψε πάνω από 700.000 αμερικανικά εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα

Μια μεγάλη νίκη πέτυχε ιδρυτής του WikiLeaks!  Βρετανικό δικαστήριο του οποίου προήδρευε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ αποφάσισε σήμερα ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ!

Να θυμίζουμε ότι αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες για παραβίαση της Πράξης Κατασκοπείας του 1917 αναφορικά με τη δημοσίευση αρχείων και τηλεγραφημάτων διότι αποκάλυψε πάνω από 700.000 αμερικανικά εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα.

Ο Ασάνζ κατηγορείται από τις ΗΠΑ για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ για εισβολή στο δίκτυο του υπουργείου Άμυνας και την κλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων, που αφορούσαν τον πόλεμο του Αφγανιστάν και του Ιράκ, καθώς και μυστικά τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών.

Η δικαστής αιτιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι αρνήθηκε την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυτοκτονήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης