Η απρόσκοπτη επέλαση του κορωνοϊού φέρνει νέα, αυστηρότερα μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας το τηλεοπτικό διάγγελμα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Must Read

Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα θλιβερά ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφονται στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς σήμερα, Δευτέρα 04/01, ανακοινώθηκαν σχεδόν… 60.000 νέες μολύνσεις!

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 58.784 νέες μολύνσεις και 407 ακόμη θανάτους λόγω του νέου κορωνοϊού, τη στιγμή που την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί 54.990 νέα κρούσματα.

Ως αποτέλεσμα, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας στις διάφορες εκκλήσεις για επιβολή νέου lockdown, αποφάσισε να απευθύνει απόψε το βράδυ νέο τηλεοπτικό διάγγελμα, στο πλαίσιο του οποίου θα ανακοινώσει ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς στη χώρα. «Η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης της Covid-19 έχει οδηγήσει στην ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι σαφής για το γεγονός ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν. (…) Θα τα ανακοινώσει το βράδυ», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Τζόνσον.

Σύμφωνα με το BBC, τα επιπλέον μέτρα προβλέπουν κλείσιμο σχολείων για τις περισσότερες βαθμίδες και τηλεργασία, εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά και θα έχουν ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Νωρίτερα, εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί στη βαθμίδα 4 («κόκκινη ζώνη») όλη η χώρα, καθώς το «πορτοκαλί» αποδεικνύεται ανεπαρκές για να σταματήσει τη διασπορά του φονικού ιού.

Οι ανακοινώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον αναμένονται στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This