Τετάρτη 4/8/2021

Τη χρεοκοπία της Βραζιλίας λόγω του «ιού που τον τροφοδοτεί ο Τύπος» ανακοίνωσε ο Μπολσονάρου

H εξέλιξη αυτή οδηγεί τη χώρα «στο χείλος της κοινωνικής αβύσσου»

«Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, αποδίδοντας την κρίση «σε αυτόν τον ιό που προβάλλει ο Τύπος».

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος μίλησε περί χρεοκοπίας καθώς έλαβαν τέλος οι ενισχύσεις που χορηγούσε το δημόσιο σε εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν την εξαθλίωση.

«Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ήθελα να αλλάξω τον πίνακα των μειώσεων των φόρων, αλλά ήρθε αυτός ο ιός που τον τροφοδοτεί ο Τύπος, αυτός ο Τύπος χωρίς ενδιαφέρον», ανέφερε ο Μπολσονάρου σε υποστηρικτή του μπροστά στην επίσημη κατοικία του στην Μπραζίλια.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αναφερόταν στη μεταρρύθμιση των φορολογικών συντελεστών ώστε να αυξηθεί το επίπεδο των εισοδημάτων που απαλλάσσονται από φόρους, προεκλογική υπόσχεση του ακροδεξιού πολιτικού ο οποίος εξελέγη δεσμευόμενος να εφαρμόσει οικονομικά φιλελεύθερο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των Πολιτειών στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού (η χώρα θρηνεί σχεδόν 198.000 νεκρούς).

Χάρη στις έκτακτες χρηματικές ενισχύσεις που προσφέρονταν επί εννέα μήνες σε 68 εκατομμύρια Βραζιλιάνους, σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται, όμως αυτόν τον μήνα οι ενισχύσεις έπαψαν να χορηγούνται, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση από τις αγορές, που ανησυχούν για το υψηλό επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους.

Για τον Μαρσέλου Νέρι, διευθυντή του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος Ζετούλιου Βάργκας (FGV), η εξέλιξη αυτή οδηγεί τη χώρα «στο χείλος της κοινωνικής αβύσσου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ