«Όχι» στην αποφυλάκιση του Ασάνζ, παρά τη μη έκδοσή του στις ΗΠΑ!

Αρνήθηκαν την έκδοσή του στις ΗΠΑ για να μην αυτοκτονήσει και τώρα δεν τον αποφυλακίζουν για να μην το σκάσει

Must Read

Οι βρετανικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν την αποφυλάκιση με εγγύηση στον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, λίγες μέρες μετά την απόρριψη ενός αιτήματος των ΗΠΑ για έκδοσή του στην Αμερική.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης τη Δευτέρα και ζήτησαν να παραμείνει ο Αυστραλός υπό κράτηση όσο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δικαστής Vanessa Baraitser είπε στην σημερινή απόφαση της ότι «υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι εάν ο κ. Ασάνζ απελευθερωθεί σήμερα θα αποτύχει να παραδοθεί στο δικαστήριο και να αντιμετωπίσει τη διαδικασία έφεσης».

Ο 49χρονος Ασάνζ θα παραμείνει στη φυλακή Belmarsh του Λονδίνου, όπου έχει ήδη εκτίσει ποινή 50 εβδομάδων για παραβίαση των όρων εγγύησης το 2012 όταν εισήλθε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία.

Ενώ και οι προηγούμενες αιτήσεις για εγγύηση είχαν απορριφθεί, οι δικηγόροι του πίστευαν ότι οι πιθανότητες να του χορηγηθεί τελικά σήμερα, ενισχύθηκαν σημαντικά από τη νομική νίκη τους στον αγώνα του κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ για κατηγορίες κατασκοπείας.

Οι δικηγόροι του Ασάνζ τόνισαν τους νέους οικογενειακούς δεσμούς του στο Ηνωμένο Βασίλειο, που περιστρέφονται γύρω από τα δύο μικρά παιδιά του με τη σύντροφό του, Στέλα Μόρις. Ο Ασάνζ θα παρέμενε στη διεύθυνση κατοικίας του ζευγαριού, δήλωσε η νομική του ομάδα. Τελικά όμως, η βρετανική δικαιοσύνη είχε άλλη άποψη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This