Πέμπτη 5/8/2021

Κάνουν τους… Κινέζους στο Πεκίνο και καθυστερούν την έρευνα από τον ΠΟΥ

Η Κίνα ακόμη δεν έχει εγκρίνει την είσοδο της ομάδας των διεθνών εμπειρογνωμόνων στη χώρα

Πάνω από έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, αποστολή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί εντός του μήνα την Κίνα, ώστε να ερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.

Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται από την πλευρά του Πεκίνου προκάλεσαν την τοποθέτηση του επικεφαλής του οργανισμού, που δήλωνε «πολύ απογοητευμένος» για το γεγονός ότι η Κίνα ακόμη δεν έχει εγκρίνει την είσοδο της ομάδας των διεθνών εμπειρογνωμόνων στη χώρα για να εκκινήσουν οι σχετικές έρευνες.

«Μάθαμε ότι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει τις απαραίτητες άδειες για την άφιξη της ομάδας στην Κίνα. Είμαι πολύ απογοητευμένος για αυτό το νέο, δεδομένου ότι δύο μέλη έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη. Και τόνισε πως «βρίσκομαι σε επαφή με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και έχω ήδη καταστήσει σαφές ότι η αποστολή αποτελεί προτεραιότητα για τον ΠΟΥ».

Λόγω Covid-19, οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδες μετά την άφιξή τους στο Πεκίνο και στη συνέχεια θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους. Κατά συνέπεια, αναμένεται να μεταβούν στην Ουχάν γύρω στις 20 Ιανουαρίου, σχεδόν έναν χρόνο μετά το lockdown της πόλης των 11.000.000 κατοίκων, στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ