Παρασκευή 6/8/2021

Δραματική παρέμβαση και αποκαλύψεις από τον Γάλλο πρωθυπουργό για την πανδημία!

Μετά την εφιαλτική παρέμβαση της Μέρκελ και ο Γάλλος πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Δραματική παρέμβαση έκανε σήμερα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, Εντείνοντας τις ανησυχίες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του κόσμου για το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία. Καταρρίπτοντας κι αυτός το αισιόδοξο κλίμα που είχε δημιουργηθεί λόγω της έλευσης του εμβολίου.

Είχε προηγηθεί η διαρροή της εισήγησης της Ανγκέλα Μέρκελ σε κλειστή σύσκεψη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, που προκάλεσε σεισμό.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα παραταθούν όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας, σήμανε συναγερμό όσον αφορά την μετάλλαξη του ιού στην μεγάλη Βρετανία και την νότια Αφρική. Είπε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση στην μεγάλη Βρετανία είναι χαοτική, ενώ και στην Γαλλία πιέζεται πλέον σοβαρά το σύστημα υγείας.

Ο μεταλλαγμένος ιός έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή μεταδοτικότητα αλλά και την προσβολή παιδιών. Που μπορεί μεν να μην αντιμετωπίζουν στην συντριπτική πλειοψηφία σοβαρά προβλήματα υγείας, καθιστούν όμως τα παιδιά ως μία εξαιρετικά επικίνδυνη εστία μετάδοσης του κορονοϊού εντός της οικογένειας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δηλαδή με λίγα λόγια, συμφωνεί απόλυτα με τη Μέρκελ ότι τα δύσκολα με την πανδημία είναι ακόμα μπροστά μας. Και το εμβόλιο όχι μόνο δεν είναι πανάκεια, αλλά στο επόμενο χρονικό διάστημα εάν δεν τηρηθούν αυστηρά μέτρα προστασίας, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα τεστ για τον κορονοϊό σε όλη τη Γαλλία θα είναι πλέον δωρεάν, προκειμένου να είναι προσβάσιμα στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε να χαρτογραφηθεί καλύτερα το ιικό φορτίο σε όλη την επικράτεια. Παρά την χαρτογράφηση όμως τα οριζόντια μέτρα θα συνεχιστούν και θα αυστηροποίησηθουν, διότι πλέον το σύστημα υγείας στην Γαλλία βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Και η γειτνίαση με την μεγάλη Βρετανία προκαλεί τεράστια ανησυχία, καθώς ο Γάλλος πρωθυπουργός παρατήρησε με βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Γεγονός που δεν φαίνεται να λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και αυτό είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο.

Τόσο επικίνδυνο που το είδαμε πρόσφατα και στην Ελλάδα με την εγκληματική απόφαση να επιτραπούν οι πτήσεις από τη μεγάλη Βρετανία την ώρα που το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ήταν γνωστό και πολλές χώρες είχαν αναστείλει τις πτήσεις. Με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν από την πρώτη κιόλας μέρα τέσσερα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

Καλό είναι λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις πανηγυρικές δηλώσεις και την δημιουργία εντυπώσεων αναφορικά με το εμβόλιο. Αυτό το επίπλαστο κλίμα ευφορίας μπορεί να αποδειχθεί ολέθριο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ