Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

«Καμπάνα» άνω των $2,5 δισ. στην Boeing, για τα… ελαττωματικά 737 MAX που συνετρίβησαν σε Ινδονησία και Αιθιοπία!

Ο διακανονισμός επιτρέπει στην αμερικανική εταιρεία να αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της

Χρηματικά ποσά άνω των 2,5 δισ. δολαρίων σε πρόστιμα και αποζημιώσεις καλείται να καταβάλλει η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co, έπειτα από τον διακανονισμό που πέτυχε με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σχετικά με τη συντριβή δύο αεροσκαφών της, που είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο 346 ανθρώπων και την καθήλωση των αεροσκαφών 737 MAX.

Ο διακανονισμός επιτρέπει στην Boeing να αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενώ περιλαμβάνει την επιβολή προστίμου 243,6 εκατομμυρίων δολαρίων, την καταβολή αποζημιώσεων σε αεροπορικές εταιρίες οικονομικού ύψους 1,77 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά και τη συγκρότηση ενός ταμείου 500 εκατ. δολαρίων για την αποζημίωση των θυμάτων της συντριβής των δύο αεροσκαφών, αναφορικά με κατηγορίες της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης, σχετικά με τον ελαττωματικό σχεδιασμό του αναφερόμενου τύπου αεροσκάφους.

Έχει αποταμιεύσει 1,77 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με την Boeing, ποσό 743,6 εκατομμυρίων δολαρίων θα προέλθει από τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της συμφωνίας δικαστικού διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Boeing έχει αποταμιεύσει ποσό 1,77 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τα προηγούμενα τρίμηνα, ώστε να εξασφαλίσει το απαραίτητο οικονομικό απόθεμα για την καταβολή αποζημιώσεων σε αεροπορικές εταιρίες.

Η συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τερματίζει τη διεξαγωγή έρευνας που είχε διάρκεια 21 μηνών, για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ. Μιας έρευνας, που, αξίζει να σημειωθεί, πως άρχισε μετά από τη συντριβή των δύο αεροσκαφών στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία, το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ