Τεράστιο σκάνδαλο με διάσημο Γάλλο πολιτικό επιστήμονα που κατηγορείται ότι βίαζε τον θετό γιο του

Must Read

Ο διάσημος Γάλλος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην ευρωβουλευτής, Ολιβιέ Ντιαμέλ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι παραιτείται από όλες τις θέσεις που κατείχε, ανάμεσά τους και από την προεδρία της εμβληματικής Fondation nationale des sciences politiques (FNSP), αφού κατηγορείται ότι επί σειρά ετών κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της συζύγου του και του πρώην υπουργού Μπερνάρ Κουσνέρ, όταν εκείνος ήταν 14 χρονών.

Ο Ντιαμέλ τη δεκαετία του ’80 έγινε πατριός της 45χρονης σήμερα καθηγήτριας Δικαίου Καμίγ Κουσνέρ και του αδελφού της όταν παντρεύτηκε την καθηγήτρια του Δικαίου Εβελίν Πιζιέ. Η Πιζιέ, η οποία πέθανε το 2017, είχε αποκτήσει τα δύο παιδιά από τον πρώην υπουργό και ιδρυτή της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» Μπερνάρ Κουσνέρ.

Η εφημερίδα «Le Monde» και το περιοδικό «L’ Obs» αποκαλύπτουν αποσπάσματα του βιβλίου της Καμίγ Κουσνέρ με τίτλο «La Familia grande», στο οποίο αποκαλύπτει το φρικτό μυστικό της οικογένειας και κατηγορεί τον Ντιαμέλ για σεξουαλική επίθεση κατά του δίδυμου αδελφού της όταν ήταν 14 ετών. «Ημουν 14 ετών και το άφησα… Ημουν 14 ετών, ήξερα και δεν είπα τίποτε» γράφει η Καμίγ, προσθέτοντας ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις επαναλαμβάνονταν επί χρόνια. «Ενα βαρύ μυστικό που μας βάρυνε προ πολλού ευτυχώς αποκαλύφθηκε» δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, τονίζοντας ότι θαυμάζει το θάρρος της κόρης του.

Η Καμίγ Κουσνέρ, δίδυμη αδερφή του θύματος

Ήταν 13 ετών ο «Βικτόρ» όταν εκμυστηρεύτηκε στη δίδυμη αδελφή του Καμίγ Κουσνέρ, στη Γαλλία, ότι ο πατριός τους τον είχε βιάσει. «Ήρθε στον κρεβάτι μου και μου είπε “ξέρεις, όλοι το κάνουν”. Με χάιδεψε και μετά…». Αλλά την δίδυμη αδελφή του να ορκιστεί ότι θα το κρατήσει μυστικό. «Αν το πεις θα πεθάνω. Ντρέπομαι πάρα πολύ. Βοήθησέ με, μόνο, σε παρακαλώ, να του πω όχι αν ξανάρθει στο κρεβάτι μου». Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου δύο χρόνια. Επί τριάντα χρόνια, η Καμίγ Κουσνέρ κράτησε το λόγο της.

Η μητέρα προστάτευσε τον βιαστή σύζυγό της

«Σε όλη αυτή την περίοδο δεν σιωπούσα, αλλά προστάτευα τον αδελφό μου. Επειδή αντιμετωπίζαμε τον αλκοολισμό της μητέρας μας, ο πατριός μας Ολιβιέ Ντιαμέλ οργάνωνε τις διακοπές μας, μας πήγαινε στον κινηματογράφο, με βοήθησε στις νομικές μου πουδές» γράφει η Καμίγ στο βιβλίο. Η Εβελίν Πιζιέ αναστατώθηκε όταν το έμαθε, αλλά…αποφάσισε να προστατεύσει τον σύζυγό της Ολιβιέ Ντιαμέλ.

Σύμφωνα με την κόρη της προσπάθησε μάλιστα να ελαχιστοποιήσει τη σημασία του βιασμού από τον σύζυγό της: «Ε, μόνο στοματικός έρωτας είναι». Τον δικαιολογούσε λέγοντας «κι εκείνος λυπάται ειλικρινά να ξέρεις» ή κατηγορούσε την κόρη της, Καμίγ γιατί δεν της τα αποκάλυψε νωρίτερα.

«Στην αιμομιξία, συμβαίνει πάντα το ίδιο πράγμα: αντιστρέφονται οι ρόλοι, τα θύματα γίνονται ένοχοι και οι ένοχοι γίνονται θύματα», δηλώνει η Καμίγ Κουσνέρ στο περιοδικό l’Obs. «Είναι το θέμα της σιωπής και η μητέρα μου το χρησιμοποίησε αυτό. Με κατηγόρησε ότι την πρόδωσα γιατί δεν της μίλησα νωρίτερα. Ότι εγώ ήμουν υπεύθυνη να προστατεύω τον αδελφό μου. Σύμφωνα με τη μητέρα μου εγώ ήμουν υπεύθυνη για όλα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This