Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Με χαμηλές προσδοκίες ξεκινά η έρευνα του ΠΟΥ στην Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Μετά τις καθυστερήσεις των Κινέζων...

Η δεκαμελής ομάδα των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην οποία ανατέθηκε να ερευνήσει στην Κίνα την προέλευση του νέου κορωνοϊού, θα αρχίσει τελικά την αποστολή της την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Η αποστολή θεωρείται εξαιρετικά λεπτή για το Πεκίνο, το οποίο επιδιώκει να αποσείσει κάθε ευθύνη για την πανδημία που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.900.000 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρχικά η αποστολή προβλεπόταν να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα για την Ουχάν, αλλά αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς δεν είχαν δοθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες στα μέλη της, κάτι που η Κίνα απέδωσε σε «παρανοήσεις».

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει διαφάνεια στην έρευνα του ΠΟΥ και επέκριναν την άδεια που ο διεθνής οργανισμός έδωσε στους Κινέζους επιστήμονες να πραγματοποιήσουν μόνοι τους, άρα χωρίς έλεγχο, την πρώτη φάση της έρευνας.

Αναφορικά πάντως με το τι θα προκύψει από την έρευνα, ο δρ Ντέιλ Φίσερ, πρόεδρος του Global Outbreak Alert & Response Network , το οποίο συντονίζεται από τον ΠΟΫ, προειδοποίησε πως οι προσδοκίες πρέπει να είναι «πολύ χαμηλές» και πως δεν θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Την ίδια ώρα η Κίνα κατέγραφε χθες περισσότερα από 100 κρούσματα, για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο, με το Πεκίνο να λαμβάνει επιθετικά μέτρα για την αποφυγή ενός τρίτου κύματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ