Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ. σε ολόκληρη τη χώρα!

Από το Σάββατο 16/01 και για τουλάχιστον 15 ημέρες

Σε ολόκληρη τη Γαλλία θα επεκταθεί από το προσεχές Σάββατο η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ., που ήδη ισχύει σε 25 περιοχές της χώρας! 

«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ., από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας πως οι εξαιρέσεις θα παραμείνουν ως έχουν. «Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Καστέξ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

«Το μέτρο αυτό έχει μια υγειονομική αποτελεσματικότητα», τόνισε και επικαλέστηκε περιοχές της χώρας που εφάρμοσαν το μέτρο και είδαν τα κρούσματα να μειώνονται στο μισό.

Τα νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα, στα οποία οδηγήθηκε η Γαλλική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, σχετίζονται, φυσικά, και με το φόβο για την μετάλλαξη που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Τα σχολεία, πάντως, θα παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, η οποία επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση να τα κρατήσει ανοικτά, αναφέροντας, συγκεκριμένα, τις συστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια: όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως, θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα, στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας περιέγραψε την κατάσταση με την πανδημία ως μια κατάσταση που είναι υπό έλεγχο και σε καλύτερο σημείο από αυτό των γειτονικών χωρών, ωστόσο, επισήμανε ότι είναι πολύ εύκολο να «ξεφύγει», καθώς ο ιός βρίσκεται παντού. Παράλληλα τόνισε πως η μεταδοτικότητα από οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ακόμη πιο επικίνδυνες.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ