Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Ανήμερα του… Αγίου Βαλεντίνου θα βγουν(;) οι Γερμανοί από το lockdown!

Από παράταση σε παράταση τους πάνε, με νέα ημερομηνία εξόδου τη 14η Φεβρουαρίου

Νέα παράταση του lockdown «ψήνεται» στη Γερμανία, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ενώ ήταν να λήξει τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται, πλέον, να παραταθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου! 

Αυτό, τουλάχιστον, διαφαίνεται από την πρόταση ενοποιημένου ψηφίσματος της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων και μάλιστα πριν καν ξεκινήσουν οι επίσημες διαβουλεύσεις ανάμεταξύ τους, όπως αναφέρει μέσες άκρες η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Business Insider». Προφανώς όλες οι πλευρές ήδη συμφώνησαν στα πρώτα βασικά σημεία αναφορικά με τη νέα παράταση του lockdown, και, παρότι απομένει η επίσημη απόφαση, οι πάντες δηλώνουν πως «πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2

Επίσης, στο μέλλον, δεν θα επιτρέπεται η χρήση κοινής μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ψώνια και στις λειτουργίες (των εκκλησιών), αλλά μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2! Οι προηγούμενοι περιορισμοί επαφής, σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια της καγκελαρίας, δεν θα ενισχυθούν.

Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται συναντήσεις με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό. Ωστόσο, ο αριθμός των νοικοκυριών πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερός και πιο μικρός.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται τις τελευταίες ημέρες και η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έχει υποχωρήσει λίγο, αλλά οι ιολόγοι δεν παύουν να ανησυχούν για την πιθανότητα εξάπλωσης περισσότερων μεταλλάξεων του φονικού ιού.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ