Η Ρωσία στέλνει για έγκριση το Sputnik V στην Ε.Ε., αποβλέποντας στην παγκόσμια διαθεσιμότητά του

H επιστημονική αξιολόγηση του εμβολίου από τον EMA θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο

Must Read

Αίτηση για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 υπέβαλε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και, πλέον, αναμένει την επανεξέτασή της τον προσεχή Φεβρουάριο,  ευελπιστώντας στην επιτάχυνση της διαθεσιμότητάς του παγκοσμίως.

Το RDIF κοινοποίησε την τελευταία αυτή εξέλιξη στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, κάνοντας ένα βήμα προς την έγκρισή του, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. «Η Ρωσία θα υποβάλει τυπικά αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο για έγκριση του εμβολίου Sputnik V», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ, σε συνέντευξη στο συνέδριο του Reuters Next την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά κλινικές δοκιμές το υπερεμβόλιο της συνεργασίας AstraZeneca-Sputnik V

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Sputnik V, αναφέρεται ότι ομάδες εμπειρογνωμόνων που εκπροσωπούν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ – European Medical Agency), προέβησαν την Τρίτη σε μια επιστημονική αξιολόγηση του εμβολίου, και ότι ο EMA θα αποφασίσει σε σχέση με την έγκριση του εμβολίου βάσει των αξιολογήσεων.

Η έγκρισή του καθυστέρησε στην Βραζιλία

Να σημειωθεί πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει ήδη εγκριθεί στην Αργεντινή, τη Λευκορωσία και τη Σερβία, μεταξύ άλλων, ωστόσο η έγκρισή του για έκτακτη χρήση του καθυστέρησε προσφάτως στην Βραζιλία, αφότου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση δεν πληρούσαν τα ελάχιστα κριτήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This