Αν και ασυνεπής στην ΕΕ, η Pfizer ανακοίνωσε διανομή 40εκ. δόσεων στον μηχανισμό COVAX

Κι εκεί μισές θα τις στείλει;

Must Read

H Pfizer από τη μια ανακοινώνει περικοπή 50% στις παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις χώρες της ΕΕ και καθυστερεί χαρακτηριστικά παρά τις συμφωνίες διανομής που έχουν υπογραφεί και από την άλλη, ανακοίνωσε συμφωνία με την COVAX για έως και 40 εκ. δόσεις εμβολίου το 2021.

Αυτό έκανε γνωστό ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με τις τρέχουσες καθυστερήσεις και τις συμφωνίες που έχει η εταιρεία του με την ΕΕ, υπό τη σκιά των προσφυγών στη δικαιοσύνη που σκέφτονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο μηχανισμός COVAX αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των χωρών σε εμβόλια κατά της COVID-19.

Στην ανακοίνωση της Pfizer αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Περάσαμε άλλο ένα ορόσημο στον αγώνα κατά του COVID-19. Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι η Pfizer και η BioNTech έχουν υπογράψει ένα προηγμένο συμβόλαιο αγοράς με τη COVAX για έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 το 2021, με την επιφύλαξη της εκτέλεσης πρόσθετων συμφωνιών βάσει της δομής του COVAX.

Από την αρχή του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων, η Pfizer και η BioNTech έχουν δεσμευτεί σταθερά για δίκαιη και προσιτή πρόσβαση των εμβολίων COVID-19 για άτομα σε όλο τον κόσμο. Η συμφωνία με την COVAX είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το COVAX είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που συντονίζεται από την GAVI (τη Συμμαχία Εμβολίων), τον Συνασπισμό Προετοιμασίας για Καινοτομίες Επιδημίας (CEPI) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την παροχή ίσης πρόσβασης στα εμβόλια COVID-19 για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από τα επίπεδα εισοδήματος.

Η Δέσμευση Gavi COVAX Advance Market (AMC), ένα χρηματοδοτικό μέσο που έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη των 92 οικονομιών κατώτερου μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος στο μηχανισμό, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να διασφαλιστεί ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν την ίδια πρόσβαση στα εμβόλια με τον υπόλοιπο κόσμος. Αναμένουμε ότι τα εμβόλια μας θα είναι επιτόπου, έτοιμα για χορήγηση σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα το τρέχον τρίμηνο και παρέχουμε το εμβόλιο στην COVAX για αυτές τις χώρες σε μη κερδοσκοπική τιμή.

Χάρη στην απίστευτη συνεργασία και όλους όσοι συμμετείχαν στο COVAX, έχουμε μια πραγματικά παγκόσμια λύση για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Καθώς η Pfizer και η BioNTech και άλλοι κατασκευαστές φέρνουν τα εμβόλια τους στο COVAX, γινόμαστε πιο δυνατοί στην καταπολέμηση αυτού του ιού και πλησιάζουμε στην επίτευξη του #OneWorldProtected.

Σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση να βοηθήσουμε τις χώρες να αναπτύξουν την υποδομή που χρειάζονται για τη χορήγηση εμβολίων COVID. Καθώς ετοιμάζουμε να παρέχουμε αυτές τις πρώτες δόσεις, θα παρέχουμε υποστήριξη, ώστε οι χώρες να μπορούν να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν στερεά συστήματα για τη χορήγηση εμβολίων, βασιζόμενοι στις πρόσφατες καινοτομίες μας στη συσκευασία για τη διαχείριση των απαιτήσεων ψυχρής αλυσίδας. Η καθιέρωση της υποδομής που απαιτείται για τη διαχείριση καινοτόμων εμβολίων mRNA στις αναπτυσσόμενες χώρες όχι μόνο θα βοηθήσει τον κόσμο να καταπολεμήσει αυτήν την πανδημία, αλλά θα μας κάνει να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για την επόμενη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This