Δεύτερη παρτίδα με 10.000.000 κινεζικά εμβόλια περιμένει η Τουρκία

Η Τουρκία έχει εμβολιάσει ως τώρα πάνω από 1.170.000 ανθρώπους

Must Read

Δέκα εκατομμύρια δόσεις του κινεζικού εμβολίου CoronaVac της Sinovac αναμένει εντός των επόμενων ημερών η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει ήδη λάβει μια πρώτη παρτίδα 3.000.000 δόσεων του εμβολίου που παρήγαγε η Sinovac Biotech και έχει έως τώρα εμβολιάσει πάνω από 1.170.000 ανθρώπους, κυρίως εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

«(Η δεύτερη παρτίδα) εγκρίθηκε στην Κίνα» δήλωσε ο Τούρκος  Πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πρόσθεσε πως «είναι πολύ πιθανόν να μπορέσει να έρθει έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Περιμένουμε να έρθουν 10.000.000».

Περίπου 600.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν μέσα σε δύο ημέρες όταν ξεκίνησε η διαδικασία, πριν από μία εβδομάδα περίπου, ωστόσο στη συνέχεια ο ρυθμός των εμβολιασμών επιβραδύνθηκε. Το υπουργείο Υγείας θα ελέγξει το νέο φορτίο, κάτι που, σύμφωνα με υγειονομικούς, θα πάρει περίπου δύο εβδομάδες προτού χορηγηθούν τα εμβόλια.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να περιοριστεί σε περίπου 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Τουρκία έχει καταγράψει πάνω από 2.400.000 μολύνσεις και 24.640 θανάτους λόγω της Covid-19 από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This