Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Γερμανικό ΥΠΕΞ για κορωνοϊό: Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη οι περιοχές υψηλού ρίσκου στην Ελλάδα

Δεν είναι περιοχές ρίσκου η Αττική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου κατά τους Γερμανούς

Ο επικαιροποιημένος κατάλογος των ταξιδιωτικών οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, κάνει μια αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ελλάδα, Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία είναι οι μόνες χώρες κατά το γερμανικό ΥΠΕΞ, που οι προειδοποιήσεις δεν αφορούν ολόκληρη τη χώρα, αλλά μόνο συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την dw, στην Ελλάδα περιοχές ρίσκου θεωρούνται η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη και όχι πλέον η Αττική και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η σύσταση ωστόσο προς τους Γερμανούς πολίτες είναι να αποφεύγουν μη αναγκαία ταξίδια στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του κόσμου, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των μέτρων καραντίνας.

Στις χώρες «υψηλού κινδύνου» (πάνω από 200 νέα κρούσματα εντός επταημέρου ανά 100.000 κατοίκους) κατά τους Γερμανούς, συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι βαλκανικές: Αίγυπτος, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράν, Ισραήλ, Κόσοβο, Μεξικό, Μαυροβούνιο, «Βόρεια Μακεδονία», Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, ΗΠΑ και αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι μεταξύ άλλων στη σχετική λίστα.

Σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Νότια Αφρική και Βραζιλία, έχουν εντοπίσει οι Γερμανοί τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ