Γερμανικό ΥΠΕΞ για κορωνοϊό: Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη οι περιοχές υψηλού ρίσκου στην Ελλάδα

Δεν είναι περιοχές ρίσκου η Αττική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου κατά τους Γερμανούς

Must Read

Ο επικαιροποιημένος κατάλογος των ταξιδιωτικών οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, κάνει μια αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ελλάδα, Δανία, Νορβηγία και Φινλανδία είναι οι μόνες χώρες κατά το γερμανικό ΥΠΕΞ, που οι προειδοποιήσεις δεν αφορούν ολόκληρη τη χώρα, αλλά μόνο συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την dw, στην Ελλάδα περιοχές ρίσκου θεωρούνται η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη και όχι πλέον η Αττική και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η σύσταση ωστόσο προς τους Γερμανούς πολίτες είναι να αποφεύγουν μη αναγκαία ταξίδια στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του κόσμου, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των μέτρων καραντίνας.

Στις χώρες «υψηλού κινδύνου» (πάνω από 200 νέα κρούσματα εντός επταημέρου ανά 100.000 κατοίκους) κατά τους Γερμανούς, συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλες οι βαλκανικές: Αίγυπτος, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ιράν, Ισραήλ, Κόσοβο, Μεξικό, Μαυροβούνιο, «Βόρεια Μακεδονία», Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, ΗΠΑ και αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι μεταξύ άλλων στη σχετική λίστα.

Σε Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Νότια Αφρική και Βραζιλία, έχουν εντοπίσει οι Γερμανοί τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This