Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε Μπάιντεν και Μακρόν

Τι ανέφεραν ο Λευκός Οίκος και το Elysee για την επικοινωνία των δύο Προέδρων

Must Read

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο εξέφρασε την επιθυμία να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Γάλλος Πρόεδρος από την πλευρά του, ανέφερε ότι παρατήρησε ότι οι απόψεις των δύο προέδρων συνέκλιναν σε πολλά πράγματα, ιδίως στο θέμα της διεθνούς ασφάλειας.

Συμφώνησαν μεταξύ άλλων να στηρίξουν τις πιο ευάλωτες χώρες ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία, αλλά και να συνεργαστούν στα θέματα των πυρηνικών του Ιράν και της κρίσης στον Λίβανο.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

«Ο Πρόεδρος Joseph R. Biden, Jr. μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Emmanuel Macron της Γαλλίας για να εκφράσει την επιθυμία του να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς με τον παλαιότερο σύμμαχό μας. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε επίσης τη δέσμευσή του να ενισχύσει τη διατλαντική σχέση, μεταξύ άλλων μέσω της συνεργασίας του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ηγέτες συμφώνησαν για την ανάγκη στενού συντονισμού, μεταξύ άλλων μέσω πολυμερών οργανισμών, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η αλλαγή του κλίματος, ο COVID-19 και η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για κοινές προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής, όπως η Κίνα, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία και το Σαχέλ».

Τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης του Elysee:

«Οι δύο Πρόεδροι είχαν μια φιλική και σε βάθος συνομιλία εργασίας κατά την οποία είδαν μια μεγάλη σύγκλιση απόψεων για πολυμερή θέματα καθώς και για θέματα κρίσης και διεθνούς ασφάλειας. Επιβεβαίωσαν έτσι την κοινή τους αποφασιστικότητα να ενεργήσουν στο πλαίσιο της ΠΟΥ για την παγκόσμια υγεία, ιδίως για να στηρίξουν τις πιο ευάλωτες χώρες που αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Σημείωσαν επίσης τη σύγκλιση και την προθυμία τους να δράσουν από κοινού για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, ιδίως στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα και την κατάσταση στο Λίβανο. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να διατηρήσουν σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με αυτά τα θέματα και σε ολόκληρη την κοινή μας ατζέντα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This