Η Moderna διαβεβαιώνει πως το εμβόλιό της δρα αποτελεσματικά και ενάντια στις μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει ένα ενισχυτικό του εμβολίου κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού

Must Read

Αποτελεσματικό και ενάντια στις μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική ανακοίνωσε η Moderna πως είναι το εμβόλιό της κατά του ιού, τη Δευτέρα 25/01. 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του «Reuters», η εταιρεία σημείωσε πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 παρήγαγε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό στις εργαστηριακές δοκιμές εναντίον των νέων στελεχών του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική. Δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 αναμένεται ότι θα προστατεύουν από τα στελέχη του ιού που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Moderna ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι θα δοκιμάσει ένα ενισχυτικό του εμβολίου κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής σε προκλινικές δοκιμές, για να διαπιστώσει αν έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό για την ενίσχυση των αντισωμάτων κατά της παραλλαγής αυτής και άλλων μελλοντικών παραλλαγών. Μολονότι όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις που ανακαλύφθηκαν στη  Μεγάλη Βρετανία και τη Νότια Αφρική επειδή πιστεύουν ότι είναι ικανές να αλλάξουν σημαντικές λειτουργίες του ιού.

Συνολικά 160 εκατομμύρια δόσεις

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε το Δεκέμβριο άλλες 80 εκατομμύρια δόσεις του εν λόγω εμβολίου, ανεβάζοντας τη συνολική παραγγελία της για το 2021 σε 160 εκατομμύρια δόσεις. Το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών. Εκτός από την Ευρώπη, το εμβόλιο έχει εγκριθεί και σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This