Κόλαση νέων κρουσμάτων σε Ισραήλ και Εμιράτα παρά το ρεκόρ εμβολιασμού!

Το Ισραήλ σφραγίζει τη χώρα, φοβούμενο και την μετάλλαξη!

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ανησυχητικό φαινόμενο ραγδαίας αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, στις χώρες με το πιο επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα στον κόσμο. Συγκεκριμένα, στις δύο χώρες – παγκόσμιες πρωταθλήτριες του εμβολιασμού, συνεχίζουν να καταγράφονται αριθμοί – ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Παρά το ότι το ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με τον πληθυσμό, είναι ιλιγγιώδες.

Τόσο στο Ισραήλ όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπάρχει ανησυχία.

Ποσοστό εμβολιασμό παγκοσμίως
Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα εμβόλια

Βλέπουμε από τον πίνακα ότι το Ισραήλ έχει εμβολιάσει ήδη το 45% το πληθυσμού του, ενώ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πηγαίνουν πολύ καλά, με σχεδόν το 27% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί. Ένα πραγματικό επίτευγμα, από δύο χώρες που έκαναν μεμονωμένες συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες και κατάφεραν αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού που απέχουν πολύ από τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Η απρόσμενη έκρηξη κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία

Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο όμως έρχεται για να προβληματίσει τους επιστήμονες και όχι μόνο στις συγκεκριμένες χώρες, όπως είναι επόμενο. Μιλάμε για το γεγονός ότι και οι δύο χώρες, τόσο το Ισραήλ όσο και τα Εμιράτα, παρά τον υψηλό δείκτη εμβολιασμού, καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων!

Κρούσματα Ισραήλ
14.000 κρούσματα ημερησίως παρατώ παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού, για το Ισραήλ.

Το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες καταγράφει ιστορικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αγγίζοντας μάλιστα τα 14.000 κρούσματα την ημέρα. Παρά το ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού.

Εμιράτα κρούσματα κορονοϊού
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταγράφουν τα Εμιράτα

Το ίδιο ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων στα Εμιράτα, που έχουν ξεπεράσει τα 3000 ημερησίως, παρά το ότι σχεδόν 1 στους 4 πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Το Ισραήλ σίγουρα επιβαρύνεται από τον χειμώνα, όπου και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι αυξημένος. Δεν αρκεί όμως αυτό για να δικαιολογήσει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Με χθεσινή της απόφαση μάλιστα η κυβέρνηση σφράγισε την χώρα απαγορεύοντας οποιαδήποτε πτήση από και προς τα αεροδρόμια του Ισραήλ! Με εξαίρεση μόνο τις πτήσεις στρατιωτικού ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Ο επίσημος λόγος είναι η ανησυχία για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, πράγμα που μας ανησυχεί όλους, καθώς φαίνεται ότι το Ισραήλ έχει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην νέα μετάλλαξη.

Στα Εμιράτα αντίθετα, ο καιρός είναι θαυμάσιος (αν εξαιρέσουμε το διήμερο ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας), πράγμα που δεν δικαιολογεί αυξημένο συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. Εκεί ο κόσμος συνωστίζεται περισσότερο το καλοκαίρι λόγω ζέστης, όταν αναζητά κλιματιζόμενους χώρους.

Ίσως το γεγονός αυτό να οφείλεται σε κάτι που έχουν τονίσει οι επιστήμονες, το γεγονός δηλαδή ότι ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει μία επίπλαστη αφάλειας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να χαλαρώνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Το γεγονός ότι στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 12,500 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε ανθρώπους που ήδη έχουν εμβολιαστεί, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς ο αριθμός αυτός δεν έχει μεγάλη απόκλιση από τις κλινικές δοκιμές για το ποσοστό ανοσίας που επιτυγχάνεται από το εμβόλιο.

Εάν πάντως δεν υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως λογικό οι επιστήμονες να αρχίσουν να διερευνούν και άλλα ακόμα πιο ανησυχητικά σενάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This