Κήρυξη «πολέμου»: Η AstraZeneca ακύρωσε τη συνάντηση με την ΕΕ!

Τι αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας

Must Read

Η AstraZeneca αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα σήμερα, εν μέσω κλιμακούμενης διαμάχης σχετικά με τις ελλείψεις στην παραγωγή των εμβολίων, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν που επικαλείται το Politico.

Η ακύρωση ήρθε μετά από μια «εκρηκτική» συνέντευξη του Διευθύνοντα Συμβόλου της AstraZeneca, Pascal Soriot την Τρίτη το βράδυ, στην οποία επέμεινε ότι η εταιρεία δεν είχε συμβατική υποχρέωση, αλλά μάλλον μια συμφωνία «καλύτερης προσπάθειας» για να εφοδιάσει την ΕΕ με το εμβόλιό της.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη για περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ο αξιωματούχος της Κομσιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση κατά 60% των παραδόσεων στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν είπε ότι η εταιρεία είχε πράγματι συμφωνία «βέλτιστης προσπάθειας» σχετικά με τις παραδόσεις, αλλά υπέγραψε συμφωνία προαγοράς που περιελάμβανε την υποχρέωση ότι η εταιρεία θα έχει την κατασκευαστική ικανότητα να παραδίδει τις δόσεις.

Εν μέσω των σκληρών αντιδικιών μεταξύ των δύο πλευρών – με τον Soriot να κατηγορεί την ΕΕ ότι είναι «συναισθηματική» – ο πρόεδρος της εμπορικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Bernd Lange, ζήτησε τη δημοσίευση της σύμβασης.

Η ανακοίνωση της AstraZeneca

Η εταιρεία από την πλευρά της, εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία περιγράφει την προσπάθεια παραγωγής δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου και δεσμεύεται να κάνε ό,τι μπορεί για να διαθέσει «το εμβόλιο σε όλο τον κόσμο το συντομότερο δυνατό»… Ως εκεί.

Αναλυτικά:

Η AstraZeneca έχει δεσμευτεί να παρέχει δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο – μόλις εννέα μήνες από τότε που η εταιρεία συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου που θα μπορούσαμε να παρέχουμε με ένα ευρύ, δίκαιο και έγκαιρο τρόπο χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό περιλαμβάνει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή έως και 400 εκατομμυρίων δόσεων, ξεκινώντας από τις αρχές του 2021 εάν λάβουμε κανονιστική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), με δεκάδες εκατομμύρια δόσεις που θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την απογοήτευση ότι οι αρχικοί όγκοι εφοδιασμού του εμβολίου μας που θα παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι χαμηλότεροι από τις προβλέψεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στη χαμηλότερη από την αναμενόμενη απόδοση παραγωγής που επηρεάζει τον αριθμό των δόσεων που παράγονται ανά παρτίδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για τη βελτιστοποίηση αυτής της διαδικασίας για να διασφαλίσουμε ότι το εμβόλιο παράγεται με την απαιτούμενη κλίμακα και ρυθμό, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητα.

Για να παράγουμε δισεκατομμύρια δόσεις ενός πιθανού εμβολίου για χώρες σε όλο τον κόσμο, έχουμε δημιουργήσει περισσότερες από δώδεκα περιφερειακές αλυσίδες εφοδιασμού, συνεργαζόμενοι με περισσότερους από 20 συνεργάτες εφοδιασμού σε περισσότερες από 15 χώρες. Κάθε αλυσίδα εφοδιασμού αναπτύχθηκε με εισροές και επενδύσεις από συγκεκριμένες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς βάσει των συμφωνιών εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Καθώς κάθε αλυσίδα εφοδιασμού έχει συσταθεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης συμφωνίας, το εμβόλιο που παράγεται από οποιαδήποτε αλυσίδα εφοδιασμού είναι αφιερωμένο στις σχετικές χώρες ή περιοχές και κάνει χρήση της τοπικής παραγωγής όπου είναι δυνατόν.

Χιλιάδες από την ομάδα μας στην AstraZeneca και σε όλους τους συνεργάτες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο από τον Μάρτιο του 2020 για να υποστηρίξουν την παραγωγή του εμβολίου μας. Πρόκειται για μια βιολογική διαδικασία που βασίζεται σε πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού για πρώτες ύλες και τη διανομή του τελικού προϊόντος, καθώς και στην απόδοση που επιστρέφεται από παρτίδες. Και πάνω απ ‘όλα, η ασφάλεια των ασθενών πρέπει πάντα να είναι πρώτη.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Τα εμβόλια διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην επιτάχυνση του τέλους της πανδημίας και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαθέσουμε το εμβόλιό μας σε όλο τον κόσμο το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This