Έπαθαν… κοκομπλόκο οι φαρμακευτικές: Και η Moderna μειώνει τις παραδόσεις εμβολίων στην Ιταλία κατά 20%!

Σε φιάσκο εξελίσσεται η όλη ιστορία

Must Read

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna μπαίνει στο… χορό των καθυστερήσεων και των περικοπών, αφού θα παραδώσει 20% λιγότερα εμβόλια στην Ιταλία από ότι είχε υποσχεθεί, την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο ειδικός επίτροπος της χώρας για τον κορωνοϊό.

«Πριν από λίγα λεπτά, η Moderna μας είπε για τη μείωση της διανομής των εμβολίων της. Την εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Φεβρουαρίου, θα φτάσουν μόνο 132.000 δόσεις, 20% λιγότερο από ότι συμφωνήθηκε», δήλωσε ο Ντομένικο Αρκούρι.

Διαβάστε ακόμα: Η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την AstraZeneca

Η Ιταλία αντιμετωπίζει επίσης καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων από την αμερικανική εταιρεία Pfizer (όπως και όλη η ΕΕ), στην οποία η Ρώμη έχει ήδη στείλει επίσημη προειδοποιητική επιστολή.

«Από σήμερα, μας λείπουν 300.000 δόσεις εμβολίου. Κάθε μέρα υπάρχουν χειρότερα νέα από την προηγούμενη μέρα. Τα εμβόλια δεν είναι αναψυκτικά ή σνακ, είναι το μόνο αντίδοτο για τη σκοτεινή νύχτα που διήρκεσε ένα χρόνο», δήλωσε ο Αρκούρι σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε ακόμα ότι οι αποφάσεις για τις παραδόσεις ελήφθησαν μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση. Η Ιταλία ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση εναντίον της Pfizer, η οποία δήλωσε ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη προκειμένου να πραγματοποιήσει αλλαγές που θα της επιτρέψουν να αυξήσει την παραγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This