Κυριακή 25/7/2021

Χειρουργικές μάσκες και διαγνωστικά τεστ κατέστησαν την κινεζική οικονομία τη μόνη που γνώρισε «πιένες» μέσα στο 2020!

Η Κίνα καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο

Χρυσές… business με τις μάσκες και όχι μόνο κάνει η Κίνα, η χώρα απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα, η ασιατική χώρα εξήγαγε πέρυσι περίπου 220 δισ. χειρουργικές μάσκες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, εν μέσω ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό για ιατρικά είδη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός συνόρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορωνοϊό, η Κίνα, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο.

Συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία

Το Πεκίνο εξήγαγε, επίσης, 2,3 δισ. προστατευτικές στολές και 1 δισ. διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, όπως εξήγησε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εμπορίου, Τσιαν Κεμίνγκ, προσθέτοντας πως για την Κίνα είναι μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία. Η χώρα, σε γενικές γραμμές, έχει καταφέρει να ανακάμψει από την επιδημία σε επίπεδο δημόσιας υγείας, παρά την επανεμφάνιση κρουσμάτων σε περιοχές της τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της κοντά στη Ρωσία και στην περιοχή γύρω από το Πεκίνο.

Την ίδια ώρα, οι Κινέζοι φαίνεται ότι κερδίζουν και μία ακόμη μάχη, καθώς η κινεζική οικονομία αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, καταγράφοντας στο… σκοτεινό 2020 θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+2,3%), κυρίως λόγω της παραγωγής εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ