Σε άλλο επίπεδο πλέον η Τουρκία: Χάρη στον… οραματιστή Ερντογάν επανεκκίνησαν οι διερευνητικές!

Ποιο είναι το όραμα του Τούρκου Προέδρου

Must Read

Κάθε φορά που νομίζουμε ότι οι Τούρκοι το τερμάτισαν, αυτοί βρίσκουν τρόπο να.. περνάνε πίστα! Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος ήταν παρών στην επανεκκίνηση των διερευνητικών στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα» το οποίο έγινε χάρη στην ηγεσία με… όραμα του Ταγίπ Ερντογάν!

«Χάρη στην ηγεσία με όραμα του Προέδρου μας, οι διερευνητικές ξεκίνησαν ξανά μετά από 5 χρόνια. Οι σχέσεις μας με τη γειτονική μας Ελλάδα είναι ένα σημαντικό βήμα σε ότι αφορά, τόσο τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά σε αυτήν τη διαδικασία», ανέφερε ο Καλίν σε διαδικτυακή εκδήλωση για την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Και αν το όραμα του Ερντογάν… χτύπησε κάπως, η συνέχεια στα όσα είπε, ήταν ακόμα… καλύτερη: «Η Τουρκία και η ΕΕ στοχεύουν στην οικοδόμηση μιας τάξης στην οποία θα επικρατεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Κόλπου και την Αφρική (σ.σ. όλα τα μέτωπα δηλαδή που έχει ανοιχτά η Άγκυρα). Η Τουρκία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει μια εξωτερική πολιτική που να είναι ανθρώπινη (!!!), με επίκεντρο την ειρήνη (!!!) και τη σταθερότητα (!!!) και να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό (!!!) των ίσων παραγόντων, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφία και τα εθνικά συμφέροντα».

Βέβαια, πέρα από την πλάκα, δεν έχει και άδικο ο Καλίν. Φυσικά και έχει όραμα ο Ερντογάν: να ηρεμήσει τα πνεύματα, να αποφύγει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, να εδραιώσει τις τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας (και της Κύπρου) και να διαπιστώσει σε τι βάση θα είναι πλέον οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This