Τρίτη 27/7/2021

Στα εκατό δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του κόσμου είναι το ρολόι της Αποκάλυψης

Κολλημένοι στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα της καταστροφής παραμένουν οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης και φέτος, καθώς οι κυβερνήσεις τα έκαναν… μαντάρα με τη διαχείριση της πανδημίας.

«Η φονική και τρομακτική πανδημία του Covid-19 εξυπηρετεί ως μια ιστορική “προειδοποιητική βολή”, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι οι εθνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν τις απειλές των πυρηνικών όπλων και της κλιματικής αλλαγής, που θα μπορούσαν πραγματικά να βάλουν τέλος στον πολιτισμό» επισημαίνει η Ρέιτσελ Μπρόνσον, γενική διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Bulletin of the Atomic Scientists, που είναι αρμόδια για αυτό το συμβολικό ρολόι.

23 1 1

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχουμε φτάσει είναι το γεγονός ότι το ρολόι της Αποκάλυψης, που δημιουργήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ρυθμίζεται κάθε χρόνο από ομάδα ειδικών, στην οποία συμμετέχουν και κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, έδειχνε στην αρχή επτά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, με το
τέλος του Ψυχρού Πολέμου, έδειχνε έως 17 λεπτά πριν από τις 12. Το 1953, όπως και το 2018 και το 2019, έδειχνε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Πέρσι οι δείκτες είχαν προχωρήσει κατά 20 δευτερόλεπτα, φτάνοντας στα μεσάνυχτα τόσο κοντά όσο ποτέ στην ιστορία του.

«Ξυπνήστε!» είπε απευθυνόμενους στους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων ο Τζέρι Μπράουν, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Bulletin of the Atomic Scientists. «Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι παγκόσμιες πυρηνικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να ωρύονται. Είναι καιρός να εξαλείψουμε τα πυρηνικά όπλα, όχι να κατασκευάσουμε κι άλλα. Το ίδιο ισχύει και για την κλιματική αλλαγή: οι ΗΠΑ, η Κίνα και οι άλλες μεγάλες χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά τις φονικές εκπομπές άνθρακα. Τώρα» υπογράμμισε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ