Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ; Συνελήφθησαν οι επικεφαλής της κυβέρνησης

Διαμαρτυρίες των στρατηγών για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες υποστηρίζουν ότι έγινε νοθεία.

Must Read

Η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ ανέφερε ότι αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα και αδυνατεί να εκπέμψει. Οι τηλεφωνικές γραμμές στην πρωτεύουσα Naypyitaw και σε άλλες πόλεις της ασιατικής χώρας είχαν διακοπεί. Τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι γίνεται στρατιωτικό πραξικόπημα.

Νωρίτερα η de facto επικεφαλής της κυβέρνησης χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι, ο πρόεδρος της χώρας Ουίν Μιντ και άλλα κορυφαία στελέχη του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία «συνελήφθησαν» σε εφόδους των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.

Η εξέλιξη ακολούθησε αρκετές ημέρες κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους στρατηγούς, γεγονός που ενέτεινε την ανησυχία για την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος έπειτα από τις εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες το επιτελείο ερίζει ότι έγινε νοθεία.

Η Αούνγκ και άλλοι έχουν τεθεί υπό κράτηση στην πρωτεύουσα και «υποθέτουμε ότι ο στρατός προχωρά σε πραξικόπημα», είπε ο Μίο Νιούν, εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, εκτιμώντας πως πρόκειται να συλληφθεί και αυτός. «Θέλω να πω στους υποστηρικτές μας να μην αντιδράσουν με απερισκεψία και θέλω να τους πω να τηρήσουν τον νόμο», πρόσθεσε.

Ο στρατός της Μιανμάρ δεν απέκλεισε ρητά την περασμένη εβδομάδα το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πραξικόπημα για να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020, στις οποίες το κυβερνών κόμμα υποστήριξε ότι κατήγαγε συντριπτική νίκη. Την Κυριακή, μία ημέρα προτού συγκληθεί το νέο κοινοβούλιο, διαβεβαίωνε πως παραμένει «προσηλωμένος» στη δημοκρατία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This