Όλα τα ‘χαν οι Βρετανοί, τους ήρθε… πεσκέσι και η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη!

Εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της νέας μετάλλαξης στη χώρα, αλλά οι επιστήμονες ανησυχούν πως, κατά πάσα πιθανότητα, είναι πολλά περισσότερα

Must Read

Νέα… μετάλλαξη παρατήρησαν οι Βρετανοί επιστήμονες στη «βρετανική μετάλλαξη» του κορωνοϊού, η οποία θυμίζει αρκετά τη λεγόμενη «νοτιοαφρικανική»!    

Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας έχει ανακαλύψει 11 περιπτώσεις, όπου «ο ιός του Κεντ», δηλαδή η βρετανική μετάλλαξη, έχει τροποποιηθεί και «πλησιάζει» στη νοτιοαφρικανική, αλλά και τη βραζιλιάνικη(!) μετάλλαξη,  ενώ η αντιμετώπισή του μοιάζει δυσκολότερη. Οι Βρετανοί επιστήμονες, μάλιστα, θεωρούν πως τα 11 κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκαν σε 8 περιοχές της χώρας είναι η «κορυφή του παγόβουνου», και πιθανολογούν ότι τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης μπορεί ήδη να είναι εκατοντάδες, τονίζοντας, παράλληλα, πως παραμένει άγνωστο αν η νέα μετάλλαξη μπορεί να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Φυσική ή «εισαγόμενη» μετάλλαξη;

Επιπλέον, δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο κατά πόσον οι μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Βρετανία είναι «εισαγόμενες» ή πρόκειται για μία φυσική μετάλλαξη του ιού, που επιχειρεί να αποφύγει τα ανθρώπινα αντισώματα. Πάντως, κανείς από τους 11 ανθρώπους που εντοπίστηκαν με τη νέα μετάλλαξη δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, ενώ υποστηρίζουν πως ούτε έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Ως εκ τούτου, οι βρετανικές Αρχές επιχειρούν μία γιγαντιαία επιχείρηση ιχνηλάτησης νέων κρουσμάτων στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η νέα μετάλλαξη. Επιπλέον, κάνουν έκκληση στους κατοίκους «να το σκεφτούν διπλά» πριν βγουν από το σπίτι, ακόμα και για να πάνε στο… σούπερ μάρκετ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This