Τρίτη 3/8/2021

Το Ισραήλ ανησυχεί για την φιλοτουρκική στροφή του Μπάιντεν και προειδοποιεί

Το πάγωμα των συμφωνιών ΗΠΑ – Εμιράτων προκαλεί ανησυχία

Στο newsbreak.gr αποκάλυψαμε την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να παγώσει τις συμφωνίες πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία.

Μιλήσαμε συγκεκριμένα για την συμφωνία – μαμούθ πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F – 35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στρατηγικούς πυραύλους στην Σαουδική Αραβία. Εξέλιξη που δικαιώνει όλους αυτούς οι οποίοι έβλεπαν επάνοδο στην καταστροφική για την περιοχή πολιτική Ομπάμα – Κλίντον και αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας.

Από αυτή την εξέλιξη πιο ωφελημένη είναι η Τουρκία, παρά το ότι η επιχειρηματολογία των ισραηλινών βασίζεται στην ορατή πλέον επιχείρηση επαναπροσέγγισης ΗΠΑ – Ιράν. Σε κάθε περίπτωση, στο Ισραήλ έχει σημάνει συναγερμός, επιχειρούνται επαφές υψηλού επιπέδου καθώς και επίσκεψη του Γιόσι Κοέν, αρχηγού της Μοσάντ στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να παράσχει στη νέα κυβέρνηση ενημέρωση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ πάντως, Μπένι Γκαντζ, ήταν πολύ πιο ευθύς στην συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογο του. Του ξεκαθάρισε ότι η ακύρωση των συμφωνιών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ.
Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η εξέλιξη αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας και εξυπηρετεί πλήρως τις επιδιώξεις της. Αναμένουμε τώρα να δούμε εάν η πίεση του Ισραήλ στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχει αποτέλεσμα η αν θα ζήσουμε ένα νέο δράμα στην περιοχή, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ