H Europol πανηγυρίζει για την εξάρθρωση σπείρας Ελλήνων που «έφαγε» 12 εκατ. € από 50 αμερικανικές τράπεζες! (video)

Συνελήφθησαν 105 άτομα και κατασχέθηκαν 87 τραπεζικοί λογαριασμοί συνολικού ύψους 1.300.000 ευρώ

Must Read

Στην εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος, αποτελούμενου στην πλειοψηφία του από Έλληνες, το οποίο υπέκλεψε πάνω από 12.000.000 ευρώ από συνολικά 50 τράπεζες στις ΗΠΑ, προχώρησε η Europol!

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία χαρακτηρίζει την επιτυχία της ως το μεγαλύτερο «χτύπημα» που έχει επιτευχθεί ποτέ σε απάτη με κάρτες πληρωμής (payment cards), η οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε και ξέπλυμα χρήματος μέσω λογαριασμών σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις ξεκίνησαν στις 6 Οκτωβρίου 2020, και έκτοτε συνελήφθησαν 105 άτομα, 11 εκ των οποίων στην Ελλάδα, κατόπιν εφόδων σε 88 σπίτια. Η επιχείρηση έγινε με τη συμμετοχή της ισπανικής αστυνομίας και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ ενεπλάκησαν αστυνομικές υπηρεσίες από Αυστρία, Δανία και, φυσικά, Ελλάδα. Την ίδια ώρα κατασχέθηκαν 87 τραπεζικοί λογαριασμοί, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, καθώς και 14 πολυτελή οχήματα. Το κύκλωμα «χτύπησε» τουλάχιστον 50 αμερικανικές τράπεζες, αποσπώντας περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ συνολικά.

https://twitter.com/Europol/status/1356920196880031744

Δημιουργούσαν shell companies

Η σπείρα αποτελούνταν από ελληνικής καταγωγής μέλη που δημιουργούσαν «εταιρείες κελύφη» (shell companies) στις ΗΠΑ και άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο όνομα των συγκεκριμένων εταιρειών. Για να γίνουν πιστευτοί στις τράπεζες, μετέφεραν στους αμερικανικούς λογαριασμούς μεγάλα χρηματικά ποσά από διάφορες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το επόμενο βήμα τους ήταν να ζητήσουν από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μεγάλα δάνεια προς τις συγκεκριμένες εταιρίες και αυτοί, στη συνέχεια, τα μετέφεραν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη.

Η Europol κατάφερε και έστησε στα κεντρικά της γραφεία ένα κέντρο συντονισμού, ώστε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους αστυνομικούς από τις εμπλεκόμενες χώρες και φυσικά έστειλε και αναλυτή στην Ελλάδα. Η έρευνα διήρκεσε οκτώ μήνες, με την υπηρεσία να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συνεργαζόμενων πλευρών, διατηρώντας τον επιχειρησιακό συντονισμό.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This