Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για την φιλοτουρκική στροφή του Μπάιντεν

Ο νέος σύμβουλος ασφαλείας του Προέδρου επιβεβαιώνει την φιλοτουρκική στροφή

Must Read

Οι πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει αποκλειστικά στο newsbreak.gr, για μια άκρως φιλοτουρκική αλληλουχία ενεργειών του προέδρου Μπάιντεν, δυστυχώς επιβεβαιώνεται.

Όπως είχαμε γράψει, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ανέστειλε απλώς τις στρατιωτικές συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία, αλλά θα τις ακυρώσει πλήρως. Αυτό επιβεβαιώθηκε πλέον διά στόματος του νέου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου, Σάλιβαν.

Ο Σάλιβαν ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει την «άμεση διακοπή στρατιωτικής βοήθειας» σε χώρες που συμμετέχουν στις επιθέσεις στην Υεμένη!

Πίσω από αυτή την περίτεχνη διατύπωση, κρύβεται η ξεκάθαρη φιλοτουρκική στροφή του Μπάιντεν. Διότι η δήλωση αυτή συνιστά ακύρωση των συμφωνιών για την πώληση μαχητικών τελευταίας γενιάς τύπου F 35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στρατηγικούς πυραύλους στην Σαουδική Αραβία! Πράγμα που ήταν πάγιο αίτημα της Τουρκίας. Και τώρα γίνεται πράξη.

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ακυρώνουν την στρατιωτική συνεργασία με μία χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει συνάψει ισχυρή και στρατηγική συμμαχία. Όπως επίσης με την Σαουδική Αραβία η οποία έχει προσχωρήσει στην αντιτουρκική συμμαχία.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα παρέμβει εκδηλώνοντας την δυσαρέσκειά της για αυτές τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This