Johnson & Johnson: Αίτηση έγκρισης επείγουσας χρήσης του εμβολίου στις ΗΠΑ, ακολουθεί η ΕΕ

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να καταβάλουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Must Read

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την έγκριση για επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ και ότι θα υποβάλει αίτηση και στις ευρωπαϊκές αρχές τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η αίτηση της φαρμακευτικής εταιρείας στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές ακολουθεί την ανακοίνωση στις 29 Ιανουαρίου από την εταιρεία ότι το εμβόλιό της είχε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη της λοίμωξης στην μεγάλη παγκόσμια δοκιμή που έκανε.

Ο FDA ανακοίνωσε ότι προγραμμάτισε να συνέλθει η Συμβουλευτική Επιτροπή του Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων στις 26 Φεβρουαρίου για να συζητήσει το αίτημα της εταιρείας για την έγκριση για επείγουσα χρήση του εμβολίου της στις ΗΠΑ.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των προμηθειών και να απλουστεύσει την εκστρατεία ανοσοποίησης στις ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών που υπάρχουν για νέες εξάρσεις του κορωνοϊού λόγω του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία και του ενδεχομένου να είναι χαμηλότερη η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

«Μετά την έγκριση του εμβολίου της J&J κατά της COVID-19 για επείγουσα χρήση, θα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την αποστολή», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας για την υποβολή του αιτήματος έγκρισης στις ΗΠΑ.

Η J&J ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αιτήματα για έγκριση σε διάφορες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο και ότι θα υποβάλει αίτηση για την έγκρισή του και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) τις ερχόμενες εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να καταβάλουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, τις οποίες η J&J ελπίζει ότι θα μπορέσει να προμηθεύσει στη χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης την επιλογή για την αγορά επιπρόσθετων 200 εκατομμυρίων δόσεων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει δόσεις που είναι έτοιμες για παράδοση μόλις δοθεί η έγκριση. Ο στόχος της είναι να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις το 2021 από την παραγωγή της στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

Στις δοκιμές του εμβολίου της J&J που έγιναν σε περίπου 44.000 εθελοντές σε 8 χώρες, το επίπεδο προστασίας κατά της COVID-19 ανερχόταν σε 72% στις ΗΠΑ, σε 66% στην Λατινική Αμερική και σε 57% στη Νότια Αφρική όπου κυκλοφορούν παραλλαγμένα στελέχη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This