Λιβύη: Το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου εξέλεξε την προσωρινή κυβέρνηση

Για την προετοιμασία των εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου

Must Read

Ο Μοχάμεντ Γιουνές Μενφί εξελέγη Παρασκευή Πρόεδρος της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης και ο Αμπντουλχαμίντ Μοχάμεντ Ντμπέιμπα Πρωθυπουργός στο Συμβούλιο της Προεδρίας, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ελβετία.

Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Στέφανι Ουίλιαμς, δήλωσε στους εκπροσώπους ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται: «Θα παρακολουθούμε όσους έχετε επιλέξει για να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν πραγματικά στο λαό της Λιβύης στις 24 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, για να εκλέξουν δημοκρατικά τους εκπροσώπους και την πολιτική ηγεσία της Λιβύης».

Ο ορισθείς Πρωθυπουργός πρέπει εντός προθεσμίας που δεν θα υπερβαίνει τις 21 ημέρες να σχηματίσει το υπουργικό συμβούλιό του και να παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του, μαζί με όλα τα αποτελέσματα του φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης στη Βουλή των Αντιπροσώπων για πλήρη έγκριση.

Η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι το νέο ενοποιημένο σώμα ορίζει ότι θα ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης «που θα βασίζεται σε μεταβατικές αρχές δικαιοσύνης και θα προωθεί την κουλτούρα της αμνηστίας και της ανοχής παράλληλα με την αναζήτηση της αλήθειας και τις επανορθώσεις».

Αριστερά: ο Ντμπέιμπα, δεξιά: ο Μενφί

Είπε ακόμα ότι η εθνική πορεία συμφιλίωσης θα υιοθετηθεί από την Αφρικανική Ένωση τους επόμενους μήνες. Το νέο σώμα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της Λιβύης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών της χώρας, πρόσθεσε η Ουίλιαμς.

Ο Μενφί συγκέντρωσε 39 ψήφους σε ένα δεύτερο γύρο ψηφοφορίας την Παρασκευή, με το 30% των εκλεγμένων θέσεων να ανήκει σε γυναίκες. Ο προσωρινός πρωθυπουργός Ντμπέιμπα ίδρυσε το κίνημα της Λιβύης al-Mostakbal, ενώ είχε ηγηθεί της Λιβυκής Εταιρείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης υπό τον Μουαμάρ Καντάφι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This