Η Χάγη διερευνά το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, αλλά αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο

Δικαιώνονται όσοι αμφισβητούν την αμεροληψία του διεθνούς δικαστηρίου

Must Read

«Διεθνής υποκρισία» είναι ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Το οποίο ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα κατά του Ισραήλ για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και αφαίρεση εδαφών που θεωρείται ότι έχει καταλάβει παράνομα.

Την ίδια στιγμή όμως, το ίδιο δικαστήριο, επιτρέπει στην Τουρκία να διαπράττει όχι μόνο εγκλήματα πολέμου αλλά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα. Στην Συρία, την Λιβύη, το βόρειο Ιράκ και φυσικά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Δηλαδή η Τουρκία που έχει εισβάλει σε τέσσερις κυρίαρχες χώρες κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, δεν μπαίνει στο στόχαστρο του διεθνούς δικαστηρίου. Οι χιλιάδες πλέον καταγγελίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει Τούρκοι στρατιώτες δεν συγκινούν την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ/CPI) Φατού Μπενσούντα, ούτε η συνεχιζόμενη γενοκτονία των μειονοτήτων στην Τουρκία αλλά και σε όσα εδάφη καταλαμβάνουν οι Τούρκοι.

Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ/CPI) Φατού Μπενσούντα

Η απάντηση του Βενιαμίν Νετανιάχου ήταν εξαιρετικά σκληρή και ξεκάθαρη: «σήμερα το δικαστήριο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένα πολιτικό όργανο και όχι ένα δικαστικό όργανο. Το δικαστήριο αγνοεί τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου και αντ ‘αυτού καταδιώκει το κράτος του Ισραήλ, ένα κράτος με ισχυρό δημοκρατικό καθεστώς, το οποίο εξυμνεί το κράτος δικαίου και δεν είναι μέλος του δικαστηρίου. Σε αυτήν τηναπόφαση, το δικαστήριο παραβίασε το δικαίωμα των δημοκρατιών να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια στην τρομοκρατία και έπαιξε στα χέρια εκείνων που υπονομεύουν τις προσπάθειες για επέκταση του κύκλου της ειρήνης. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους πολίτες και τους στρατιώτες μας από νομικές διώξεις με κάθε τρόπο».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, όσοι Έλληνες πολιτικοί βλέπουν τη Χάγη ως μία διέξοδο δικαίωσης, ας το ξανασκεφτούν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This