Σάββατο 24/7/2021

Γαλλία: Επιτρεπτές από σήμερα μόνο οι χειρουργικές μάσκες στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν την ευρεία χρήση χειρουργικών μασκών, καθώς αυτές φιλτράρουν το 90% των σωματιδίων

Στην ολική απαγόρευση των χειροποίητων και, γενικότερα, των υφασμάτινων μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλες τις σχολικές βαθμίδες της Γαλλίας, προχώρησε από σήμερα η κυβέρνηση Μακρόν, με τις χειρουργικές μάσκες να καθίστανται, πλέον, υποχρεωτικές για χρήση από τους προαναφερθέντες!

«Οι υφασμάτινες μάσκες πλέον δεν επιτρέπονται στα σχολεία», αναφέρει η «Le Figaro», με τον υπουργό Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ, να ανακοινώνει ότι «από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, θα επιτρέπονται στα σχολεία μόνο οι μάσκες κατηγορίας 1 (χειρουργικές μάσκες)», προσθέτοντας ότι, στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά.

Οι χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες φιλτράρουν μόνο το 70% των αερολυμάτων. Για το λόγο αυτό, οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν την αντικατάστασή τους με μάσκες κατηγορίας 1 για το ευρύ κοινό. «Οι μάσκες κατηγορίας 1 φιλτράρουν το 90% των σωματιδίων και ως εκ τούτου, θεωρούνται πολύ προστατευτικές. Το μέτρο της χρήσης χειρουργικής μάσκας τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, και στοχεύει στον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης στα σχολεία, την ώρα που η βρετανική και ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη εξαπλώνεται στη χώρα», γράφει η «Le Pαrisien».

Κάθε σχολείο θα κρίνει ανάλογα

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που τα παιδιά δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο; «Κάθε σχολείο πρέπει να καθορίσει τη δική του πορεία δράσης, όσον αφορά τους μαθητές που προσέρχονται στην τάξη με μάσκα που δεν θεωρείται επιτρεπτή», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

«Δεν έχουμε λάβει επίσημες οδηγίες από το υπουργείο για τους μαθητές που προσέρχονται με μη επιτρεπτή μάσκα», σχολιάζει ο Μπρουνό Μπόμπκιβιτς, διευθυντής του σχολείου «Hector-Berlioz» στην πόλη Βανσέν. «Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε έναν μαθητή να εισέλθει στο σχολείο με μια μη επιτρεπτή μάσκα, είναι να του δώσουμε μία. Έχουμε λίγο απόθεμα, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα», προσθέτει ο Μπόμπκιβιτς.

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ