Eυρωβουλευτής και newsbreak.gr καλούν την Κομισιόν να καταδικάσει τις διώξεις χριστιανών από ισλαμιστές

Μέσα στο 2020 δολοφονήθηκαν 4.761 χριστιανοί, οι 3.520 εξ αυτών στη Νιγηρία!

Must Read

«Η ιστοσελίδα newsbreak.gr επανέρχεται στην πρότασή μου για ψήφισμα-απόφαση το οποίο απαιτεί από την Κομισιόν την επίσημη καταδίκη των διώξεων των χριστιανών κυρίως από ισλαμιστικές ομάδες. Είναι 340.000.000 οι χριστιανοί που διώκονται για την πίστη τους», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Ντομινίκ Μπιλντ, ευρωβουλευτής του γαλλικού κόμματος National Rally.

Η αναφορά της στην ιστοσελίδα προέκυψε από δημοσίευμα που είχε προηγηθεί στο newsbreak.gr. Δημοσίευμα στο οποίο -μεταξύ άλλων- τονιζόταν πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να καταδικάσει επίσημα τις διώξεις χριστιανών, ιδίως από ισλαμιστικές ομάδες, και να τις αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του διμερούς διαλόγου της με τα ενδιαφερόμενα κράτη. Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή της που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ντομινίκ Μπιλντ στο πλαίσιο του άρθρου 143 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα πολιτικός υπογραμμίζει ότι, στις 12 Ιανουαρίου 2021, η οργάνωση Portes Ouvertes δημοσίευσε τον παγκόσμιο δείκτη διώξεων κατά των χριστιανών για το 2020, σύμφωνα με τον οποίο 340.000.000 χριστιανοί διώκονται ή υφίστανται διακρίσεις παγκοσμίως λόγω της πίστης τους, με τον αριθμό των χριστιανών που σκοτώθηκαν να αυξάνεται από 2.983 σε 4.761, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε ένα έτος.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι το 91% των χριστιανών αυτών σκοτώθηκαν στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας, όπου δολοφονήθηκαν 3.520 χριστιανοί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This