Φως στην άκρη του τούνελ: Αξιοσημείωτη μείωση σε κρούσματα και θανάτους παγκοσμίως παρατηρεί ο ΠΟΥ

Οι εμβολιασμοί αποδίδουν καρπούς ως φαίνεται

Must Read

Στο μισό μειώθηκαν τα κρούσματα παγκοσμίως κατά τον τελευταίο μήνα, με το πρόγραμμα εμβολιασμού, που προχωρά ικανοποιητικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, να φέρνει, ως φαίνεται, αποτελέσματα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον Ιανουάριο μέχρι το Φεβρουάριο η μείωση στις (νέες) μολύνσεις κορωνοϊού είναι μεγάλη, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάζουν σαφή βελτίωση και το δείκτη μεταδοτικότητας να πέφτει σημαντικά. Συγκεκριμένα, τα περιστατικά κορωνοϊού έπεσαν στο μισό, από πάνω από 5 εκατομμύρια που ήταν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε 2,4 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα!

Ειδικά στις ΗΠΑ, όπως προέκυψε από τα δεδομένα του ΠΟΥ, τα κρούσματα από 444.000 την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου έπεσαν σε 169.000, την περασμένη Κυριακή. Πτώση του αριθμού των μολύνσεων, όμως, γνωρίζει και η Ευρώπη, καθώς σε έξι εβδομάδες καταγράφηκαν 150.000 λιγότερα περιστατικά της φονικής νόσου.

Πτωτική τάση και σε θανάτους

Μείωση, εξάλλου, διαπιστώνεται και στον συνολικό αριθμό των θανάτων στον πλανήτη. Πάνω από 98.000 έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τους 66.000 που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 111 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια.

Οι εμβολιασμοί, όπως έχει παρατηρηθεί και διατυπωθεί από λοιμωξιολόγους, μειώνουν τον δείκτη μεταδοτικότητας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού και έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τα επιδημολιογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.

Στη Βρετανία, τη χώρα της Ευρώπης που επλήγη περισσότερο από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχουν γίνει ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων, ύστερα από τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων ανθρώπων και την πτώση του δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,6.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This